Yandex Metrica

Stresi azaltmanın en kolay yolu! Aile veya arkadaşlarla yemek yemek stres seviyesini düşürüyor!

Stresi azaltmanın en kolay yolu! Aile veya arkadaşlarla yemek yemek stres seviyesini düşürüyor!

Hayatımız yeteri kadar stresle dolu. Günlük hayatın koşuşturmacası ve insanlarla zaman zaman gerilen ilişkiler ne yazık ki moral ve motivasyonu oldukça düşürüyor. Amerikan Kalp Derneği'ne göre stresle mücadele etmenin çok kolay bir yolu var: Başkaları ile birlikte yemek yemek.

Sağlık

22.02.2024, 22:55

İş, aile ve çevresel faktörler insanlarda stres seviyesini artırıyor. Bu durumun kronik hale gelmesiyse kalp hastalığı ve felç riskini artırıyor. Amerikan Kalp Derneği tarafından yapılan bir anket, aile veya arkadaşlarla yemek yemenin stresi yönetmeye yardımcı olmak için basit bir çözüm olabileceğini öne sürüyor.

Kahveyi sakın bu saatte içmeyin! Bağımlılığa yol açıyor! İşte kahve içmek için en uygun saat Kahveyi sakın bu saatte içmeyin! Bağımlılığa yol açıyor! İşte kahve... Haberi Görüntüle

AİLE İLE YEMEK YEMEK STRESİ AZALTIYOR

Ankete katılan 1000 yetişkinden neredeyse tüm ebeveynler, düzenli olarak aileleriyle yemek yediklerinde daha düşük stres yaşadıklarını belirtti. Ebeveynlerin %91'i, yemeklerini aile ile birlikte yediklerinde daha az stresli olduğunu fark ettiklerini aktardı.

Katılımcıların %67'si yemek paylaşmanın kendilerine diğer insanlarla bağlantı kurmanın önemini hatırlattığını, %54'ü ise hayatın yoğun temposuna ara vermeyi hatırlattığını söyledi. 

İbn-i Sina siğilin ilacını bin yıl evvel vermiş! O sebzenin suyunu tuz ile karıştırıp sürün İbn-i Sina siğilin ilacını bin yıl evvel vermiş! O sebzenin... Haberi Görüntüle

BİRLİKTEYKEN DAHA SAĞLIKLI YEMEKLER YENİYOR

Anket için soru yöneltilenlerin neredeyse %60'ı, diğer insanlarla yemek yerken sağlıklı yiyecek seçimleri yapma olasılıklarının daha yüksek olduğunu belirtti.

Çocuğunuz okula karşı ilgisiz mi? Nedeni zeka ile ilgili olabilir! Okuyunca sevineceksiniz Çocuğunuz okula karşı ilgisiz mi? Nedeni zeka ile ilgili olabilir!... Haberi Görüntüle

ÇOCUKLARDA SOSYAL BAĞLANTI GELİŞTİRİYOR

Uzmanlar da ankete katılanlarla aynı görüşte. İş arkadaşları, sosyal arkadaş ve komşular dahil olmak üzere başkalarıyla yemek paylaşmanın, stresi azaltmak için önemli bir yol olduğunun altını çizen kalp doktorları, bu birlikteliğin özgüveni artırırken özellikle çocuklarda sosyal bağlantıyı geliştirmeye yardımcı olduğunu kaydediyor.

Tabi yoğun iş temposunda insanları bir araya getirmek bazen zor oluyor. Bunun  için her gün birlikte yemek yemek yerine haftada bir yemek organizyonu yapabilirsiniz. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading