Yandex Metrica
SON DAKİKA
Stres kandaki yağı yükseltiyor! Kandaki yağ oranı nasıl düşürülür?

Stres kandaki yağı yükseltiyor! Kandaki yağ oranı nasıl düşürülür?

Vücut için hayati bir öneme sahip olan kanımızdaki yağ oranı zaman zaman yükselebiliyor. Sağlıksız yaşam koşullarının yanı sıra enfeksiyonlar ve stres bile bu durumda etkili. Peki kandaki yağ seviyeleri nasıl düşürülür?

Sağlık

23.01.2024, 21:00

Yakın zamanda kan yağı değerlerinizi test ettirdiniz mi? Belki de doktorunuz size LDL veya kötü kolesterol seviyesinin çok yüksek olduğunu söylemiştir. 

Kolesterol seviyelerinde artışa birçok faktör neden olabilir. Bu nedenler ise halk tarafından iyi bilinmiyor. 

Karaciğeri temizleyen süper meyve! Küçük olduğuna bakmayın, o organdaki tüm... Haberi Görüntüle

ENFEKSİYONLAR 

Birçok çalışma, Helicobacter pylori gibi bakteriyel enfeksiyonlar ile yüksek kan yağı seviyeleri arasında bir bağlantı olduğunu gösteriyor. Örneğin, Helicobacter pylori enfeksiyonu, yüksek seviyelerde toplam kolesterol ve kötü kolesterole yol açıyor. 

Akşam 8'den sonra yemek yiyenleri bekleyen tehlike! Beş olumsuz etkisi... Haberi Görüntüle

Uykudayken terliyor musunuz?Uzmanlara göre bunun yedi ayrı nedeni olabilir Haberi Görüntüle

SİNDİRİM SİSTEMİNDEKİ HASTALIKLAR

Bağırsak bariyeri hasar gördüğünde, onlar tarafından üretilen maddelere, kan dolaşımına nüfuz edebilen istenmeyen bir madde olan lipopolisakkaritler adı verilir. Bunlar, LDL'de artışa yol açan bir bağışıklık sistemi reaksiyonuna neden olabiliyor. 

Kulağınız sürekli kaşınıyor mu? Kulak temizleme çubuğu kullanmak işe yarar... Haberi Görüntüle

HİPERTİROİDİZM

Tiroid hormonları yağların metabolizmasını etkiler. Çalışmalar, hipotiroidizmi olan kişilerin yüksek düzeyde toplam LDL kolesterole sahip olduğunu gösteriyor. Hipotiroidizmi tedavi etmek, genel kolesterol düzeyinde ve LDL'de bir azalmaya yol açıyor. 

Hem lezzetli hem sağlıklı bir baharat! Şekeri dengeliyor, virüslere karşı... Haberi Görüntüle

ÇEVRESEL TOKSİNLER

Çevresel toksinler ise kötü kolesterolde en az etkili olan faktörlerden. Araştırmalar cıva zehirlenmesinin kolesterolde artışa yol açabileceğini gösteriyor. Kandaki yağ seviyesinde artışa yol açabilen bir başka toksin de bisfenol A. Araştırmalar, bisfenol A enjekte edilen tavşanların kan lipidlerinde artış ve kalp hastalığı geliştiğini gösteriyor. 

Koşarken bunları yapmak kalp krizine yol açabilir! Kardiyologlar 6 hatayı... Haberi Görüntüle

Mutluluk doğuştan mı gelir? Bilim insanlarına göre... Haberi Görüntüle

STRES

Kortizol hormonunun aşırı salgılandığı Cushing hastalığının da kandaki yağ seviyelerini arttırdığı biliniyor. Stresli durumlarda kortizolde bir artış oluyor ve bu artış kan lipitleri üzerinde yine benzer etkilere sahip.

Asırlık doktor uzun yaşamın sırrını açıkladı: Mutlu ve sağlıklı insanlar... Haberi Görüntüle

NE YAPMALI? 

Peki kandaki yağ seviyenizi nasıl düşürürsünüz?
Bunun için sağlıklı beslenin, egzersiz yapın, tiroidinizin dengeli olduğundan emin olun, herhangi bir enfeksiyonunuz olup olmadığını kontrol edin, bağırsak tıkanıklıklarına ve sorunlarına dikkat edin, derin nefes alma, meditasyon veya yoga ile stresinizi yönetin. Ayrıca çevresel toksinlere maruz kalmaktan kaçının.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading