Yandex Metrica
SON DAKİKA
Strep A nedir, belirtileri neler? Strep A nasıl bulaşır, tedavisi var mı? Aileler uyarıldı

Strep A nedir, belirtileri neler? Strep A nasıl bulaşır, tedavisi var mı? Aileler uyarıldı

Strep A bakterisi birçok çocuğun ölümüne neden oldu. Son 3 ayda sekiz çocuk hayatını kaybetti. Hastalığın yükselişe geçmesinin ardından Strep A nedir, belirtileri neler? Strep A nasıl bulaşır, tedavisi var mı? sorularına yanıt aranıyor. İşte detaylar...

Sağlık

23.01.2024, 20:09

Strep A olarak bilinen Streptokok hastalığı, son dönemde çocuk ölümlerine yol açtı. Çocuklar arasında yaygınlaşan ve ölüme kadar giden hastalık nedeniyle 9 çocuk yaşamını yitirdi. Peki Strep A nedir, belirtileri neler? Strep A nasıl bulaşır? Strep A tedavisi var mı? İşte merak edilenler...

Kanserli hücreler yapay zekanın gözünden kaçmadı! Mia sayesinde 11 kadının... Haberi Görüntüle

STREP A NEDİR, BELİRTİLERİ NELER?

Strep A, boğazda ve deride görülebilen, çok sayıda enfeksiyona neden olan A grubu Streptokok bakterisini ifade eder. Bakteri insanlar tarafından zararsız olarak taşınabilir ve diğer kişilere bulaştırabilir. 

Strep A, normalde boğaz ağrısı ve cilt enfeksiyonu gibi semptomlarla hafif atlatılır. Ancak daha ciddi başka hastalıklara da neden olabilir. Bu bakteri, kızıl hastalığı olarak da bilinir.

Yalnızlık onlar için sigara içmek kadar tehlikeli! Depresyon ve fiziksel... Haberi Görüntüle

STREP A NASIL BULAŞIR, TEDAVİSİ VAR MI?

Hastalık yakın temas, öksürme ve hapşırma yoluyla bulaşıyor. Hastalığın yüksek ateş ve şiddetli kas ağrıları gibi belirtileri de oluyor. Tedavi için antibiyotik kullanılması gerekiyor. Enfeksiyonlardaki artışın Covid-19 salgını nedeniyle insanların bağışıklığında düşüş yaşanması olduğu tahmin ediliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading