Yandex Metrica

Sporcular neden muz yemeyi sever? İşte 4 temel neden...

Sporcular neden muz yemeyi sever? İşte 4 temel neden...

Sporcuların antrenman önce veya sonra muz yediğine şahit olmuşsunuzdur. Bunun nedeni 1 orta boy muzda yaklaşık 27 gram karbonhidrat bulunması. Muzdaki bu karbonhidrat, özellikle maraton gibi dayanıklılık egzersizleri sırasında oldukça faydalı.

Sağlık

22.02.2024, 11:00

Sporcular arasında bu kadar popüler olan muzu özel kılan nedir hiç düşündünüz mü?

Egzersiz öncesi karbonhidrat tüketimi, özellikle maraton gibi dayanıklılık egzersizleri sırasında faydalıdır. Bu, vücut için mevcut olan glikojen rezervlerinin kullanımını geciktirebilir ve aynı zamanda performansı iyileştirebilir.

Bir çalışma, uzun bir koşudan 15 dakika önce karbonhidrat tüketmenin dayanıklılığı arttırdığını gösteriyor. Bu meyve yorulma süresini yaklaşık %13 oranında artırıyor. 

1 orta boy muz da yaklaşık 27 gram karbonhidrat sağlayan bir kaynak aslında. 2018 yılında yayınlanan bir başka çalışma, antrenman sonrası bir muzun güçlü bir anti-inflamatuar etki sağladığını ve sporcuların vücudunun toparlanmasına yardımcı olduğunu gösteriyor.

Kum torbasıyla ilgili şaşırtan sonuç! Yumruklamak meğerse... Kum torbasıyla ilgili şaşırtan sonuç! Yumruklamak meğerse... Haberi Görüntüle

MİDE SORUNLARI YAŞAYANLARA TAVSİYE EDİLİR

Kas fonksiyonu için gerekli olan 1.5 gram protein sağlayan muz diğer birçok gıdadan daha kolay sindirilir. Bu nedenle, mide bulantısı, kusma ve ishal gibi sindirim sorunları yaşayanlara sıklıkla tavsiye edilir.

Holiganlar hakkında çılgın mesaj: Yeşil sahaya inenin cinsel sorunu var Holiganlar hakkında çılgın mesaj: Yeşil sahaya inenin cinsel sorunu var Haberi Görüntüle

KAN ŞEKERİNİ KADEMELİ ARTIRIR

Muz ayrıca şekerlerinin kana emilimini yavaşlatabilen lif içerir. Bu, kan şekerini kademeli olarak artırma etkisine sahiptir ve vücuda daha istikrarlı bir enerji kaynağı sağlar.

Eski çağlardan kalma o yöntem alerjik riniti bitiriyor! Çare mutfağınızda! Peki ne kadar tüketilmeli? Eski çağlardan kalma o yöntem alerjik riniti bitiriyor! Çare mutfağınızda!... Haberi Görüntüle

POTASYUM AÇISINDAN ZENGİNDİR

Muz aynı zamanda çok iyi bir potasyum kaynağıdır. Orta boy bir muz, günlük önerilen alımın yaklaşık %15'ine tekabül eden yaklaşık 420 mg potasyum sağlar. Potasyum, kan basıncını düzenlemek, sinir fonksiyonunu korumak ve vücuttaki sıvı dengesini kontrol etmek için gerekli bir eser elementtir. Ayrıca vücuttaki düşük seviyeler ağrılı kas kramplarına yol açabileceğinden kas fonksiyonunu da destekler.

Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne sıklıkla temizlemeliyiz? Havlular kaç günde bir yıkanmalı? Çöp kutuları yıkanır mı? Zeminleri her gün silmek mi gerekiyor? Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne... Haberi Görüntüle

KONSANTRASYONU DESTEKLER

Sporcular için konsantrasyon çok önemlidir. Orta boy bir muz, nörotransmiterlerin üretiminde önemli bir rol oynayan bir amino asit olan tirozin içerir. Tirozin ayrıca hormon üreten ve düzenleyen organların işlevine de katkıda bulunur.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading