Yandex Metrica

Spora motive olamayanlar! Hemen bir tane sahiplenin

Spora motive olamayanlar! Hemen bir tane sahiplenin

Bir evcil hayvan sahiplenmek evin ve hayatın enerjisini baştan sona değiştirme etkisine sahip. Yapılan araştırmalara göre bir köpekle etkileşim kurmak da stresi azaltmaya yardımcı oluyor. Özellikle onunla dışarı çıkıp yürüyüş yapmak sakinleşmemize yardımcı olan beyin kimyasalı GABA'yı artırıyor.

Sağlık

23.01.2024, 20:21

Sokakta gezerken gördüğünüz kedi veya köpeklerle ilgilenmek, varsa yanınızda bir parça ekmek vermek ve başını okşamak ruhunuza iyi gelir.

2019'da Warwick Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma ise, bir köpekle etkileşim kurmanın stresi azaltmaya yardımcı olduğunu buldu. 

Üniversite öğrencilerine, bir ankette ruh hallerini derecelendirmeden önce ya bir köpeğin videolarını izlemeleri ya da bir köpekle oynamaları istendi. Tüm öğrenciler daha sonra daha az stresli hissetse de, doğrudan bir köpekle etkileşime giren öğrenciler streste daha fazla azalma yaşadı.

Hipotiroidin yol açtığı şeye inanamayacaksınız! Tatlı düşkünleri mutlaka okusun! Uzmanlar şeker isteğini bitirecek formülü açıklıyor Hipotiroidin yol açtığı şeye inanamayacaksınız! Tatlı düşkünleri mutlaka okusun! Uzmanlar... Haberi Görüntüle

KÖPEKLERİN GEZME MUTLULUĞU SAHİBİNE YANSIYOR

Uzmanlar özellikle köpek sahibi olanların herhangi bir moral bozukluğu durumunda hayvanıyla birlikte evden çıkmasını öneriyor. Çünkü köpeklerin yürüyüşe çıkma olasılığı karşısında gösterdikleri sevinç ve onların mutlu olduklarını bilmek kişiyi daha mutlu ediyor. 

Yatakta dönüp durmaya son! Sizi telefondan uzak tutacak bu üç yöntem sayesinde mışıl mışıl uyuyacaksınız Yatakta dönüp durmaya son! Sizi telefondan uzak tutacak bu üç... Haberi Görüntüle

DÜZENLİ EGZERSİZ STRESİ AZALTIYOR

Köpek sahipleri ayrıca, zihinsel sağlığımızı da iyileştirdiği bilinen daha fazla egzersiz yapma eğiliminde oluyor. İster yerel parkta tempolu bir yürüyüş, ister kırsalda daha uzun bir yürüyüş olsun, düzenli yürüyüşler ve fiziksel aktivite, ruh halini iyileştiren, stresi azaltan dopamin ve serotonin gibi kimyasalların salınmasını tetikliyor. 

Ezber bozan araştırma! Kadınlar otistik olduklarını 40 yaşına kadar bilmiyor Ezber bozan araştırma! Kadınlar otistik olduklarını 40 yaşına kadar bilmiyor Haberi Görüntüle

İNSANI SAKİNLEŞTİRİYOR

Tokyo'daki Hayvan Sağlığı Teknolojisi Üniversitesi'nde 2021 yılında yapılan bir araştırma, köpekle dışarı çıkmanın, sakinleşmemize yardımcı olan beyin kimyasalı GABA'yı artırdığını ortaya koyuyor. 

Uzmanlar köpeği gezdirmenin, bir tür farkındalık, içinizde ve etrafınızda olup bitenlere dikkati vermeyi içeren bir gevşeme tekniği olabileceğini belirtiyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading