Yandex Metrica

Spor yapmaya üşenenlere bir önerimiz var! Köpeğiniz sizi egzersiz için motive edebilir!

Spor yapmaya üşenenlere bir önerimiz var! Köpeğiniz sizi egzersiz için motive edebilir!

Kedi ve köpek insanlara çok yakın birer arkadaş olabiliyor. Özellikle yalnız yaşayanlar besledikleri evcil hayvanlarla keyifli vakit geçirebiliyor. Uzmanlar egzersiz ve spor yapmaya köpekle beraber gitmenin ise, kişiyi daha uyanık ve zinde tuttuğunu dile getiriyor.

Sağlık

23.01.2024, 20:07

Köpeklerle yaşayan herkes, onları yürüyüşe çıkarmanın gerekli olduğunu bilir ve bu yürüyüşler insan sağlığı için gerçekten çok faydalı.

Spor koçu olan Yigal Lev, köpeklerin insanı güvende tutacak, motivasyonu artıracak ve çabuk sıkılmamayı sağlayacak eğitim partnerleri olduğuna inanıyor. 

Sonunda bu da oldu! Mikroplastikler o organa bile ulaştı! Sonunda bu da oldu! Mikroplastikler o organa bile ulaştı! Haberi Görüntüle

KÖPEKLE EGZERSİZ KİŞİYİ ZİNDE TUTAR

Çoğumuzun yaptığı kuvvet antrenmanı ve rutin aerobikten farklı olarak, bir köpekle çalışmanın, yaşlandıkça etkilenen çeviklik, koordinasyon, oryantasyon, bir şeyler fırlatma yeteneği gibi önemli motor becerileri önemli ölçüde geliştirdiğini söylüyor. Spor koçuna göre aynı zamanda bir köpekle egzersiz yapmak, kişiyi uyanık olmaya ve onunla iletişim kurmaya zorluyor.

Köpekle antrenman yapıldığında kişinin kendine olan güveni ve açık alanlarda bile her saat koşup egzersiz yapabilme kabiliyeti önemli ölçüde artar. Köpekle antrenman yapmak, sabahın erken saatlerinde veya karanlığın geç saatlerinde spor yapanlar ile açık alanda tek başına koşan doğa severlerin kendilerini güvende hissetmelerine yardımcı olur.

İşte geçmeyen ağrıların sebebi! Uzmanlar ağrıyı anında kesen sebzeyi açıkladı İşte geçmeyen ağrıların sebebi! Uzmanlar ağrıyı anında kesen sebzeyi açıkladı Haberi Görüntüle

HANGİ ANTRENMANLAR YAPILABİLİR?

Düzenli olarak bir köpekle egzersiz yapan insanlar genellikle tek bir spora bağlı kalmaz. Kısa bir koşu, hızlı bir maraton, uzun bir koşu ve hatta yaklaşık 500 kalori yakabileceğiniz plajda 60 dakikalık bir frizbi oyunu sadece birkaç antrenman çeşidi. 

Araştırmalar, köpeği olan insanların daha sosyal olduğunu gösteriyor.
Köpeklerini yetiştiren ve eğiten insanlar, birlikte ortak bir hedefe doğru nasıl ilerleyeceklerini ve karmaşık ihtiyaçları ve mesajları nasıl ileteceklerini öğrenir. Bu, köpeklerle eğitim yapanların insanlarla sözlü ve sözlü olmayan iletişim becerilerini de artırmalarına yardımcı olur.

20 yıl sonraki yetişkinlerin çoğu obez olabilir! Nedeni anne babaların çocuklarına verdiği bir gıda 20 yıl sonraki yetişkinlerin çoğu obez olabilir! Nedeni anne babaların... Haberi Görüntüle

SPOR KÖPEKLER İÇİN DE FAYDALI

Veteriner David Rosenblatt ise, köpekler için fiziksel aktivitenin kilo kontrolü, eklem esnekliği ve kardiyopulmoner dayanıklılık sağlaması için gerekli olduğunu söylüyor. Yeterli enerji harcamayan köpekler sıkılarak davranış bozukluklarına, özellikle yıkıcı davranışlara yol açacağından, enerji harcamanın bir köpeğin zihinsel durumu için gerekli olduğunu ekliyor.

Orta cins veya üzeri bir köpeğiniz varsa, yemekten hemen sonra şiddetli fiziksel aktiviteden kaçının. Yemekten hemen sonra mideleri doluyken ortalıkta koşturan köpeklerde "mide inversiyonu" olarak bilinen bir sorun ortaya çıkabilir. Bu hayatı tehdit eden bir durumdur, bu nedenle günlük mama miktarını en az iki öğüne bölün ve köpeğiniz yemek yedikten hemen sonra şiddetli fiziksel aktiviteden kaçının.

Köpeklerde aktivite süresi, başta ırk olmak üzere çeşitli faktörlere bağlı. Günlük önerilen aktivite süresi ise 30 ila 120 dakika arasında.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading