Sonbahar alerjisi gözleri vuruyor! Polenlerin arttığı mevsim geçişlerinde göz enfeksiyonları artıyor!
Gözlerimiz farkında olmasak da gün içinde ne çok yorulan organımız. Özellikle içinde bulunduğumuz sonbahar aylarında ortaya çıkan yoğun polen, çoğu kişide enfeksiyon riskini artırıyor. Konjonktivit adı verilen bu enfeksiyon kendisini kaşıntı ve ağrı ile belli ediyor.

Gözlerdeki enfeksiyonun belirtileri nelerdir? Bahar aylarında neden gözlerde enfeksiyon artar? Göz enfeksiyonu nasıl önlenir? İşte cevaplar...
En hassas organ olan gözler, zaman zaman mevsimsel alerjilere maruz kalabiliyor. Özellikle bahar aylarında görülen saman nezlesi göz enfeksiyonuna yol açıyor. Mevsim geçişlerinde artan polenler, alerji semptomlarında çarpıcı bir artışa neden oluyor. Neticede konjonktivit gibi sorunlar ortaya çıkıyor.
Bunun dışında toz akarları, hayvan kepeği, gıdalar, böcek ısırıkları ve sokmaları, lateks, küf ve ev kimyasalları gibi alerjenler de enfeksiyon sebeplerinden bazıları.
Hapşırma, burun akıntısı, gözlerde kaşıntı ve kızarıklık en yaygın alerji belirtilerinden.
GÖZLERİ OVUŞTURMAMAK GEREKİYOR
Alerji döneminde dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Gözleri ovuşturmak veya dokunmak, onları daha ileri göz problemleri ile karşı karşıya bırakır. Arpacık, konjonktivit veya blefarit gibi enfeksiyon olasılıkları riski daha da artar.
GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ TAKILMALI
Gün içinde çok fazla yere dokunan elleri asla temizlemeden gözle temas ettirmemek gerekiyor. Ayrıca, dışarıda güneş gözlüğü takmak alışkanlık haline getirilebilir.
Gözlerin polen veya alerjenlerden etkilenmesini azaltmak için pencereleri kapalı tutmak da seçenekler arasında.
GÖZ DAMLASI VE MERHEM İŞE YARAYABİLİR
Şiddetli bir göz enfeksiyonu durumunda mutlaka doktora gitmek gerekiyor. Muayene neticesinde doktorun reçetelediği göz damlası veya merhemleri ile kısa sürede iyileşmek mümkün hale gelebilir.