Yandex Metrica

Son dakika! Turkovac için rekor başvuru

Son dakika! Turkovac için rekor başvuru

Son dakika haberleri... Doç.Dr. İhsan Ateş, ''3 bin gönüllüye kısa sürede ulaşabiliriz gibi görünüyor. Bakan beyin tweeti sonrası 7-8 bin kişi e-nabiz üzerinden başvuru yaptı.'' dedi.

Sağlık

23.01.2024, 18:07

Faz-3 çalışmaları son aşamaya gelen Turkovac'ın koronavirüs ile mücadelede hatırlatma dozu olarak kullanılması kapsamında, 41 merkezde klinik çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmaya 3 bin gönüllünün katılması gerektiği belirtildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, gönüllü çağrısında bulundu. Bakan Koca, "Turkovac'ı Türkiye'nin hizmetine sunmaya hazırlanıyoruz. Daha önce 2 doz aşı yaptırmış, Covid-19 geçirmemiş, 18-59 yaş arası sağlıklı herkes bize destek olabilir. 3'üncü doz aşı tercihi serbest. Ama madem gönüller yerli aşı Turkovac'ta, en az 3 binimiz Turkovac'ı tercih etmeli" şeklinde açıklama yaptı.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

7-8 BİN BAŞVURU

Ankara Şehir Hastanesi Genel Hastane Başhekimi Doç. Dr. İhsan Ateş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ''Turkovac ve CoronoVac'da yaptığımız çalışmada sonuç güvenli olarak saptandı. Hem de etkinlik anlamında olumlu sonuçları var.İki doz Biontech aşısı sonrası 6 ay geçen hastalarda rapel (pekiştirme) doz çalışmamıza 10 gün içinde başlamış olacağız. DSÖ'nün kriterlerine göre, 3 bin gönüllüde güvenli veri elde ettiğinizde aşıya acil kullanım onayı alabilirsiniz." diye konuştu."3 bin gönüllüye kısa sürede ulaşacağımızı düşünüyoruz. E-nabız ve 184 üzerinden randevu alıp aşılamaya katılabiliyorlar. Bakan beyin tweeti sonrası 7-8 bin kişi e-nabiz üzerinden başvuru yaptı."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading