Yandex Metrica

Soğuk havalarda neden baş ağrısı yaşarız? Migreni olanlar hava değişiminden nasıl etkileniyor?

Soğuk havalarda neden baş ağrısı yaşarız? Migreni olanlar hava değişiminden nasıl etkileniyor?

Baş ağrısı farklı nedenlerden kaynaklanıyor olabilir. Ancak çoğu kişinin bilmediği bir nokta var ki, o da soğuk havanın bu ağrıyı tetikleme özelliği. Peki havanın soğuk olması ile baş ağrısı arasında nasıl bir bağlantı var?

Sağlık

04.03.2024, 19:03

Hiç soğuk havalarda baş ağrısı yaşadınız mı? Nörolog Dr. Shital Shah'a göre, duygusal stres migrene yol açabilirken, sıcaklıktaki değişim de bu konuda birçok kişinin sandığından daha büyük bir rol oynayabiliyor.

Doktorlar uyarıyor: Diliniz bu renkteyse hemen hastaneye gidin! Doktorlar uyarıyor: Diliniz bu renkteyse hemen hastaneye gidin! Haberi Görüntüle

SOĞUK HAVA NEDEN BAŞ AĞRISINA YOL AÇIYOR? 

Peki soğuk hava başı nasıl etkiliyor?  
Soğuk hava genellikle düşük basınçlı hava sistemlerine karşılık gelir. İç ve dış hava basınç arasında değişikliklere neden olur. Özellikle sinüs baş ağrıları ve kulak ağrısı vücudun hava basıncındaki değişime uyum sağlarken şişmesi nedeniyle oluşur. 

Genellikle kuru hava nedeniyle cildimizdeki değişiklikleri fark ederiz ve savunma mekanizması olarak yoğun nemlendirici kullanırız. Ancak havadaki kuruluk sadece cildinizi etkilemez. Vücudunuzun içi de daha kurudur. Dehidrasyon sinüslerdeki mukusun kalınlaşmasına neden olarak içerideki kirpiklerin mukusu dışarı atmasını zorlaştırır. Bu, sinüs baş ağrılarına neden olan sinüs enfeksiyonlarına yol açabilir.

Shah, "Bir baş ağrısı geldiğinde, normalde kullandığınız kurtarma ilacını kullanın," diyor. Ancak, sık sık baş ağrısı çekiyorsanız, doktorunuzla konuşmak faydalı olacaktır. 

Fazla karamsar ve endişeli misiniz? O hormonu mutlaka kontrol ettirin! Doğrudan depresyona yol açıyor Fazla karamsar ve endişeli misiniz? O hormonu mutlaka kontrol ettirin!... Haberi Görüntüle

MİGRENE KARŞI NE YAPMALI?

Nörolog Dr. Shital Shah, hava değişikliklerinin migreninizi tetiklediğini fark edenlerin mutlaka önleyici bir ilaç alması gerektiğini vurguluyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading