Yandex Metrica
SON DAKİKA
Siz siz olun uykusuz kalmayın! Bakın cilde ne yapıyor

Siz siz olun uykusuz kalmayın! Bakın cilde ne yapıyor

Yılların hızlıca geçip gitmesi cilt üzerinde izler bırakır. Yavaş yavaş eski esnekliğini kaybetmeye başlayan insan vücudu yaşlanmaya başlar. Ancak kişinin bazı alışkanlıkları da cilt yaşlanmasında etkili. İşte o alışkanlıklardan birkaçı...

Sağlık

23.01.2024, 20:36

Zaman ilerledikçe hem yüz hem de vücudun geri kalanında yaşlanma belirtileri ortaya çıkmaya başlar. Kırışıklıkların ortaya çıkması ne yazık ki kaçınılmaz. Ancak cildi erken yaşlandıran bazı günlük alışkanlıklar da var ve bunların değiştirilmesi kişiyi daha güzel ve genç gösterir. 

Sıkıntılardan, koşullardan ya da sadece alışkanlıktan kaynaklanabilecek bazı temel hataları yapmaktan vazgeçmek gerekiyor. Peki o alışkanlıklar ne? 

Kulağınız sürekli kaşınıyor mu? Kulak temizleme çubuğu kullanmak işe yarar... Haberi Görüntüle

CİLDİ TEMİZLEMEMEK

size zor gelebilir ancak yüzdeki tüm makyajı çıkarmak cilt için hayati önem taşıyor. Çünkü makyajlı uyuduğunuzda, cildinizin düzgün nefes almasına izin vermemiş olursunuz. Muhtemelen ertesi gün ya tahriş olmuş bir cilt ya da sivilce ile uyanırsınız. Bu yüzden eve döndüğünüzde cildi temizlemek yapılacak en iyi uygulamadır. 

Bebeğinizi yatırma şekline dikkat edin! Ani bebek ölümüne sebep olabiliyor Haberi Görüntüle

Kıl dönmesi yüzünden canından oluyordu! Uzmanlar uyarıyor: Batıkları evde çıkarmaya... Haberi Görüntüle

UYKUSUZLUK

Uyku vücudun dinlenmesine yardımcı olurken aynı zamanda cildin ve hücrelerin de dinlenmesini sağlar. Uykusuz kalmanız durumunda ertesi sabah koyu halkalar ve kurumuş cilt ile uyanmanız muhtemeldir.

İnsan beyni nesilde nesile büyüyor! Bilim insanlarına göre bu demans... Haberi Görüntüle

GÜNEŞ KREMİ KULLANMAMAK

Güneş erken yaşlanmaya sebep olan bir faktördür. Yazın uzun saatler güneşlenmek ya da kış gününde güneş koruyucu kullanmadan güneşe maruz kalmak cildinizin daha hızlı yaşlanmasına neden olabilir. Güneş kremi sürerek cildinizi korumayı ihmal etmeyin.

Sakın onu masum sanmayın! Bu cihaz genleri bile alt üst... Haberi Görüntüle

KÖTÜ BESLENMEK

Vücut, düzgün çalışması için ihtiyaç duyduğu temel unsurları gıda yoluyla alır. Ancak gün içinde çok fazla su içmezseniz, vücut susuz kalır ve kurur, bu da vücudun daha kolay yaşlanmasına neden olur.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

Bilim insanlarından çarpıcı araştırma! Kovid-19 aşını yaptıranlar dikkat: Kanınızda uzaylı... Haberi Görüntüle

FAZLA TUZ TÜKETMEK

Tuz yemeğin tadını güzelleştirirken diğer yandan sıvı tutulmasına neden olur ve kişiyi şişir. Gözlerin altında torbalar görünebilir, yorgun ve enerjisiz görünmemize neden olur.

Cinsel gücü artıran en etkili baharat! Regl ağrılarından da eser... Haberi Görüntüle

SİGARA İÇMEK

Sigara dumanı dişlerinizi sarartır, cildinizi yaşlandırır, koku ve tat alma gibi temel duyularınızı azaltır. Ayrıca vücut hücrelerinizi yaşlandırarak güzel, taze ve parlak bir cilde sahip olmanızı zorlaştırır. Bunlar ve diğer birçok günlük alışkanlık, dış ve iç güzelliğimizi sabote eder.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading