Yandex Metrica
SON DAKİKA
Sivilceye diş macunu sürülmeli mi? Ne gibi bir etkisi var?

Sivilceye diş macunu sürülmeli mi? Ne gibi bir etkisi var?

Sivilce sorunu ile boğuşuyorsanız mutlaka diş macunu sürme tekniğini kullanmışsınızdır. Sivilceyi kuruttuğu için sürülen macun, aslında cilt sağlığını olumsuz etkiliyor. Peki tahriş, kızarıklık ve iltihaplanmaya bile yol açabilen bu madde yerine ne kullanmalı?

Sağlık

23.01.2024, 20:22

Diş macunu sürülürse sivilcenin bir süre sonra sihirli bir şekilde kaybolacağı söylentisini duymuşsundur. Hatta belki denemişsinizdir. Peki bu doğru mu? Diş macunu sivilceleri kurutabilir mi?

Antidepresanlar diş gıcırdatmaya sebep olur mu? Uzmanlara göre bu ilaçlar... Haberi Görüntüle

DERMATOLOG BULLOCK: MACUN AĞIZ İÇİNDİR

Dermatolog Dr. Taylor Bullock'a göre bu yanlış bir uygulama. Çünkü diş macunu ağız içindir ve orada kalmalıdır. Cilt söz konusu olduğunda, ara sıra meydana gelen sivilceleri yok etmek için özel olarak tasarlanmış, denenmiş ve test edilmiş tedavilere bağlı kalmak gerekiyor. 

Diş macunlarında eskiden, bakterileri öldürerek akneye de yardımcı olduğu düşünülen bir bileşik olan triklosan adı verilen bir bileşen bulunurdu. 2017 yılında ABD Gıda ve İlaç İdaresi, bunun kullanımını önemli ölçüde sınırlandıran bir kural yayınladı. 2019 itibariyle, bu ülkede satılan hiçbir diş macunu markası triklosan kullanmıyor.

Uykudayken terliyor musunuz?Uzmanlara göre bunun yedi ayrı nedeni olabilir Haberi Görüntüle

CİLT İÇİN ÇOK SERT GELEBİLİR

Dr. Bullock, macunun, dişlerdeki tartarı çıkarmaya ve dişi güçlendirmeye yardımcı olmak için tasarlanmış bileşenlerle dolu olduğunu dile getiriyor. Ancak aynı bileşenler cilt için çok güçlü veya sert olabilir. Bu durum citte kırmızılık, batma, göğüste ağrılı yanma hissi, tahriş ve iltihaplanmaya yol açıyor. 

Dermatolog, piyasadaki cilt ürünlerini kullanmak gerektiğini ama seçim yaparken bazı kritelerin olmasını tavsiye ediyor. Ölü cilt hücrelerini çözerek hasarlı cildin üst tabakasının çıkarılmasına yardımcı ola salisilik asit ve cilt yüzeyindeki akneyi kötüleştirebilen bakterileri hedef alan benzoil peroksit mutlaka içerikte bulunması gerekenlerden. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading