Yandex Metrica

Sivilce sorunu tarih oluyor! İşte cildinizi pamuk gibi ve pürüzsüz yapacak öneriler

Sivilce sorunu tarih oluyor! İşte cildinizi pamuk gibi ve pürüzsüz yapacak öneriler

Yüzünüzdeki sivilceler hep aynı yerlerde çıkıyorsa cildiniz size bir şeyler anlatmaya çalışıyor olabilir. Çene altındaki sivilcelere hormonlar sebep olurken saç çizgisinde görülen sivilceler ise bazı saç ürünleri sebebiyle ortaya çıkıyor.

Sağlık

23.01.2024, 20:56

Yüzünüzde sivilcenin çıktığı yer, size neyin sebep olduğu ve nasıl tedavi edileceği hakkında çok şey söyleyebilir. Cildinizin genetiği, hormonları ve doğal florası dahil olmak üzere birçok faktör bunda rol oynar.

Bir sivilce semptomatik ya da genetik olabilir. Ancak yüzünüzün aynı bölgelerinde sürekli olarak sivilceleriniz varsa sivilceler daha derin bir sorunla bağlantılı olabilir. 

Beypazarı Soda'dan açıklama: İthamlar kötü niyetli! Uzmanlar bor hakkında ne söylüyor? Bor insan sağlığına zararlı mı? Hangi gıdalarda bor var? Bor kansere yol açar mı? Beypazarı Soda'dan açıklama: İthamlar kötü niyetli! Uzmanlar bor hakkında ne... Haberi Görüntüle

T BÖLGESİ 

Çoğumuz “T bölgesine” aşinayız. Bu bölge, yüzün diğer bölgelerine göre daha büyük gözeneklere ve yağ bezlerine sahip olduğundan, klasik siyah noktalar ve beyaz noktalar için mükemmel bir yerdir. 

Son yıllarda çok övülüyordu! O beslenme şeklinin kalbi adeta zehirlediği belirlendi! Kan şekeri de tavan yapıyor Son yıllarda çok övülüyordu! O beslenme şeklinin kalbi adeta zehirlediği... Haberi Görüntüle

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

ÇENE

Çenedeki sivilce genellikle hormonlara bağlıdır. Ergen erkek çocuklar genellikle fiziksel büyüme dönemlerinde çene hattı boyunca sivilce yaşarlar. Her yaştan genç ve genç kadın, adet döngüsü sırasında hormonlar yükseldikçe çenelerinde sivilce yaşayabilir.

Güneş kremlerine boş yere para vermeyin! O meyve yanıklara karşı kremden daha etkili! Zeytinyağı ile karıştırıp yemek gerekiyor Güneş kremlerine boş yere para vermeyin! O meyve yanıklara karşı... Haberi Görüntüle

YANAK

Çenenizdeki veya T bölgenizdeki sivilcelerin aksine, yanaklarınızdaki lekeler için altta yatan neden hakkında pek bir şey söylenemez. Buradaki sivilce genetik olabileceği gibi tesadüfi de olabilir. Bazı bakterilerle temastan da kaynaklanabilir.

Doktorlar uyarıyor: Diliniz bu renkteyse hemen hastaneye gidin! Doktorlar uyarıyor: Diliniz bu renkteyse hemen hastaneye gidin! Haberi Görüntüle

SAÇ ÇİZGİSİ 

Saç çizginizde sivilceler görüyorsanız, tipik T bölgesi sivilceleriyle uğraşmıyor olabilirsiniz. Bu sivilcelere aslında köpük veya kuru şampuan gibi saç ürünleri neden olabilir. Saç ürünleri çok mumlu olma eğilimindedir ve saç çizgisinde birikebilir.

Islak saçla yatanlardansanız bir kez daha düşünün! Sadece saç tellerine zarar vermiyor Islak saçla yatanlardansanız bir kez daha düşünün! Sadece saç tellerine... Haberi Görüntüle

Patatesi kızartmadan önce bunu deneyin! O organdaki morlukları yok ediyor Patatesi kızartmadan önce bunu deneyin! O organdaki morlukları yok ediyor Haberi Görüntüle

YÜZDEKİ SİVİLCELER NASIL YOK OLUR?

  • Cildinize zarar verebileceğinden her zaman sivilce patlatma isteğine karşı koymaya çalışın. Patlayan ve kendi kendine akmaya başlayan bir sivilceniz varsa, iyileşmesini hızlandırmak için üzerine bir sivilce bandı koyabilirsiniz.
  • Yüzünüzü günde bir kez nazik bir temizleyici ile yıkayın. Cilt uzmanları losyonlu temizleyiciler yerine köpüklü temizleyiciler önerir çünkü köpük, yağları ve kiri cildinizden uzaklaştırmada daha iyidir.
  • Çok agresif bir şekilde ovalarsanız, cildinizi tahriş edebilir ve sivilceleri daha da kötüleştirebilirsiniz. Peeling fırçaları veya keselerini haftada en fazla bir veya iki kez kullanın.
  • Makyaj fırçalarınızı yıkayın. Bu malzemeler tıkanmış gözeneklere katkıda bulunan bakteri ve yağlarla kolayca tıkanabilir. Her 1-2 haftada bir nazik, kokusuz bir şampuanla yıkamayı deneyin.
  • Laktoz ve şekerin bazı insanlarda sivilceyi tetiklediği biliniyor. Süt alımını azaltmak ve basit şekerleri izlemek iyi bir önleyici tedbir olabilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading