Yandex Metrica

Sırta vuran mide ağrısının nedeni nedir? Stres mide ağrısına sebep olur mu?

Sırta vuran mide ağrısının nedeni nedir? Stres mide ağrısına sebep olur mu?

Mide ağrısı günlük hayatı olumsuz etkileyen bir rahatsızlık. Bazen hafif bazen de çok şiddetli olabilen bu ağrı sırta da vurabiliyor. Peki sırta vuran mide ağrısı neyin habercisi? Mide ağrısı nasıl geçirilir? Mide ağrısı çekenler nasıl beslenmeli?

Sağlık

03.04.2024, 05:30

Çoğu insanın zaman zaman yaşadığı mide ağrısı bazı ciddi hastalıkların habercisi olabildiği gibi bazen stres sebebiyle de ortaya çıkabilir. 

Uzmanlar hayata on yıl eklemenin kesin yolunu açıkladı! Hangi yiyecekler ömrü adeta törpülüyor? Uzmanlar hayata on yıl eklemenin kesin yolunu açıkladı! Hangi yiyecekler... Haberi Görüntüle

MUZ, ADAÇAYI VE TARÇIN MİDE AĞRISINI KESİYOR

Sırta vuran mide ağrılarına karşı ilk etapta doğal tedaviler denenebilir. Bunun için genellikle süt, yoğurt veya muz önerilir. Yine ada çayı ya da papatya çayı içmek de mide ağrısını hafifletebilir. Sabahları aç karnına bir tatlı kaşığı tarçın yiyerek mide ağrınızın hafiflemesini sağlayabilirsiniz.

Strese dayalı mide ağrılarında dinlenmek ve sorunun ortaya çıkış nedenini ortadan kaldırmak işe yarayabilir. Diğer taraftan sırt bölgesinin de zorlanmaması gerekiyor. 

Eski çağlardan kalma o yöntem alerjik riniti bitiriyor! Çare mutfağınızda! Peki ne kadar tüketilmeli? Eski çağlardan kalma o yöntem alerjik riniti bitiriyor! Çare mutfağınızda!... Haberi Görüntüle

Kemoterapi görürken saçlar niye dökülür? Buz kaskı kullanmak dökülmeyi engelliyor mu? Kemoterapi görürken saçlar niye dökülür? Buz kaskı kullanmak dökülmeyi engelliyor... Haberi Görüntüle

CİDDİ BİR HASTALIĞI İŞARET EDİYOR OLABİLİR

Genellikle diyaframa, pankreas ve dalağa etki eden mide ağrısı bazen ciddi hastalıkların da belirtisi olabilir. En yaygın görülen mide sorunlarından biri olan gastrit de mide kramplarına ve mide ağrılarına neden olabilir.

Ağrı özellikle akciğer ya da kalbe vurursa acilen bir dahiliye uzmanına görünmek şart. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading