Yandex Metrica
SON DAKİKA
Sinirleri yatıştırıyor, bağışıklığı güçlendiriyor... Kekik çayı sağlık için çok faydalı!

Sinirleri yatıştırıyor, bağışıklığı güçlendiriyor... Kekik çayı sağlık için çok faydalı!

Kekik bitkisinin yapraklarıyla hazırlanan kekik çayı, pandemi ile birlikte tüketimi artan içeceklerden. Bağışıklığı destekleyen kekik çayı, antioksidan özelliği sayesinde vücudu güçlendirme etkisine sahip. İşte manganez, magnezyum, çinko, potasyum, kalsiyum ve demir içeren kekik çayının faydaları...

Sağlık

23.01.2024, 19:50

Kekik çayının faydaları nelerdir? Kekik çayı nasıl yapılır? Kekik çayının zararları nelerdir? İşte cevaplar...

Koronavirüsten koruduğu iddiaları üzerine kullanımı daha da artan kekik sağlık için çok faydalı. Yeşil çay ve ıhlamur kadar sık tüketilen bir içecek olmasa da hasta olunması durumunda şifa bulmak için artık daha çok başvurulan bir çay.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

AĞRILARI DİNDİRİYOR, BALGAM SÖKTÜRÜYOR

Mikroplarla savaşma gücü olan kekik bitkisinin çayı vücut için çok sayıda fayda barındırıyor. Antioksidan özelliği bulunan kekiğin güçlendirici, iltihap giderici, ağrı dindirici, balgam söktürücü, bağışıklığı destekleyici, mikroorganizmalara karşı vücudu koruyucu etkisi var.

Kulağınız sürekli kaşınıyor mu? Kulak temizleme çubuğu kullanmak işe yarar... Haberi Görüntüle

SAKİNLEŞTİRİCİ ETKİSİ VAR

Kekik çayı sindirimi kolaylaştırıyor ve mide sorunlarına da iyi geliyor. Adet kanamalarını dengeleyen çay, kramplı adet ağrılarında rahatlatıcı etki sağlıyor. Kekik çayı faydaları sıralanırken göz ardı edilmemesi gereken özelliklerden biri de bu bitkinin sinir sistemi üzerindeki etkileri. İçerisindeki maddeler nörolojik olarak sakinleştirici etki yaratıyor. 

En sevilen yaz meyvesi migrene neden olabilir mi? Araştırmalar ne... Haberi Görüntüle

ÖKSÜRÜĞÜ YATIŞTIRMA GÜCÜNE SAHİP

Kilo vermeye mi çalışıyorsunuz? İşte yaptığınız beş hata! Bunları terkeden... Haberi Görüntüle

Öksürüğü yatıştırma ve göğüs tıkanıklığını açmak için de kekik çayı faydaları araştırmalarla kanıtlanmış durumda. Taze kekikteki esansiyel yağlar solunum güçlüğünde rahatlatıcı bir etki gösteriyor. 

Cep telefonları gençleri mutsuz ediyor! Araştırmada ortaya çıktı Haberi Görüntüle

KRONİK HASTALIĞI OLANLAR ÖNCE DOKTORA DANIŞMALI

Kekik çayının bazı hastalıkları olan insanlar için zararlı olabileceği unutulmamalı. Karaciğer iltihabı, akut gastrit, mide ve onikiparmak bağırsağı ülseri olanlar, kan sulandırıcı ilaç kullananlar ve hamilelerin kekik çayı tüketmes bazı riskler barındırabilir. Bu yüzden doktora danışmakta fayda var. 

Afrika çöl tozu en çok onları etkileyecek! Meteoroloji uzmanları maske... Haberi Görüntüle

KEKİK ÇAYI NASIL YAPILIR? 

Peki kekik çayı nasıl yapılır? 2 tatlı kaşığı ince kıyılmış taze kekik otunun üzerine 1 bardak kaynamış içme suyu ekleyin. 5 dakika ağzı kapalı bir şekilde demlenmeye bırakın. Demlendikten sonra süzüp için. İçindeki etken maddeler kaybolacağından kekik çayını hazırlarken asla kaynatmayın.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading