Yandex Metrica

Sigara nesilden nesle zarar aktarıyor! Sigara kullanan bir babanın torununda bile astım görülebiliyor!

Sigara nesilden nesle zarar aktarıyor! Sigara kullanan bir babanın torununda bile astım görülebiliyor!

Sigara hem içene hem de içenle aynı ortamda bulunan kişiye büyük zarar veriyor. Yapılan bir araştırma ise ergenliği tamamlamadan sigara içmeye başlayan babaların çocuklarında astım riskini artırabileceğini ortaya koyuyor. Söz konusu araştırmaya göre sigara, içenlerin torunlarının bile sağlığını olumsuz etkiliyor.

Sağlık

23.01.2024, 19:49

Sigara içilen ortamda bulunmak ne derece zararlı? Sigara içmeyen kişiler de sigara dumanından etkilenir mi? İşte cevaplar...

Sigara kullanımı sağlık için çok fazla zarar ortaya koyuyor. Sigara dumanı hem içen hem de içenle aynı ortamda bulunan için bir hayli riskli.

Duş jeli kullanmak zararlı mı? Duş jeli kullanmak zararlı mı? Haberi Görüntüle

SİGARA İÇEN BABANIN, TORUNU BİLE RİSK ALTINDA

Melbourne Üniversitesi'ndeki araştırmacılar tarafından yürütülen bir araştırma ise pasif içicilik üzerine önemli veriler ortaya koyuyor. Araştırmaya göre babaların, küçük çocuklarının yanında sigara içmesinin gelecekteki torunları için astım riskini artırabiliyor.

Çocukların yedi yaşına kadar astım geliştirip geliştirmediğine ilişkin veriler incelendi. Babaların da 15 yaşın altındayken sigara içen ebeveynlerle birlikte büyümüş olup olmadıklarına ilişkin verilere bakıldı. Ve araştırmaya katılanlar, sigaranın neden olduğu hasarın sadece sigara içenler üzerinde değil, aynı zamanda çocukları ve torunları üzerinde de olumsuz etkiye yol açtığını kaydetti.

Göz muayenesi o organdaki hastalığı tespit edebilir! Göz damarlarındaki o belirtiye dikkat! Göz muayenesi o organdaki hastalığı tespit edebilir! Göz damarlarındaki o... Haberi Görüntüle

ERKEK ÇOCUKLARIN SPERM HÜCRELERİNİ ETKİLİYOR

Yapılan çalışmalar tütün dumanının, erkek çocukların, büyüdüğünde sperm üretmeye devam edecek hücrelerinde epigenetik değişiklikler yarattığını da ortaya koydu.

Sigara içmenin ve pasif içiciliğe maruz kalmanın astım riskini artırabileceği zaten bilinmekte. Bu çalışma, tütün dumanının neden olduğu hasarın, çocuklara ve hatta torunlara geçebileceğine dair artan kanıtlara katkıda bulunuyor. Sigarayı caydıracak önlemler ve sigara içenlerin bırakmalarına yardımcı olacak desteklerle çocukları bu zarardan korumak gerekiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading