Yandex Metrica

Sigara hafıza kaybına yol açıyor! 45 yaşından sonra risk %16 artıyor

Sigara hafıza kaybına yol açıyor! 45 yaşından sonra risk %16 artıyor

Hafıza sorunları orta yaşlı kişilerde nadir görülür, çünkü beyin tipik olarak 60 yaşından önce işlevselliğini kaybetmeye başlamaz. Ancak bazen 45 yaşından sonra bile bilişsel gerileme yaşanabiliyor. Uzmanlara göre bu durumun en önemli sebebi ise sigara içmek.

Sağlık

21.03.2024, 16:48

Yüzbinlerce gönüllü üzerinde yapılan yeni bir araştırma, bilişsel gerileme hakkında çok önemli bir veriler ortaya koyuyor. 

Kahveyi sakın bu saatte içmeyin! Bağımlılığa yol açıyor! İşte kahve içmek için en uygun saat Kahveyi sakın bu saatte içmeyin! Bağımlılığa yol açıyor! İşte kahve... Haberi Görüntüle

45 YAŞINDAN SONRA HAFIZA KAYBI GÖRÜLEBİLİYOR

Ohio Eyalet Üniversitesi'nden bilim adamları 45-59 yaş arası sigara içen her 10 kişiden birinde erken hafıza kaybı ve kafa karışıklığı yaşandığını ortaya koydu. 

Araştırmaya 45 yaş ve üstü 136.018 gönüllü dahil edildi. Bu kişilerin neredeyse %10'u öznel bilişsel gerileme yaşadıklarını bildirdi. Ekip, sigara içme ile bilişsel gerileme arasında bir ilişki olup olmadığını inceledi. 

İbn-i Sina siğilin ilacını bin yıl evvel vermiş! O sebzenin suyunu tuz ile karıştırıp sürün İbn-i Sina siğilin ilacını bin yıl evvel vermiş! O sebzenin... Haberi Görüntüle

SİGARA İÇENLERDE BİLİŞSEL GERİLEME %16 FAZLA 

Hayatlarında hiç sigara içmemiş katılımcılarda %8, halen sigara içenlerde yaklaşık %16 oranında gerileme görüldü. 45-49 yaşlarındaki katılımcıların %9'undan fazlası bilişsel gerileme bildirdi. 

Sigara içenlerin bu tür sorunları yaşama olasılığı, hiç sigara içmemiş akranlarına göre %89 daha fazla. Ancak sigara içenler bu zararlı alışkanlığı bırakırsa beyin iyileşebiliyor. On yıldan uzun bir süre önce sigarayı bırakan katılımcıların yaklaşık %12'sinde hafıza sorunları olduğu bildirildi. Bu oran hiç sigara içmemiş olanlara göre %50 daha fazla. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading