Yandex Metrica

Sigara, diş eti iltihabına yol açabilir! Ağrı ve kanamaya sebep olan diş eti iltihabının belirtileri nelerdir?

Sigara, diş eti iltihabına yol açabilir! Ağrı ve kanamaya sebep olan diş eti iltihabının belirtileri nelerdir?

Diş ve diş eti bakımı, günlük hayat telaşından pek önemsenmese de ihmali durumunda dayanılmaz ağrılara neden oluyor. Özellikle iltihaplanma problemleri eğer tedavi edilmezse diş kaybına bile yol açabiliyor. Sigara kullanımı ve diyabet diş eti iltihabının başlıca sebeplerinden.

Sağlık

23.01.2024, 20:01

Diş eti iltihabı nedir? Diş eti iltihabı sebepleri nelerdir? Diş eti iltihabı tadavisi nasıl olur? İşte cevaplar...

Dişlerde ağrı, şişkinlik ve kanamaya yol açan diş eti iltihabı çoğu kişinin yaşadığı hastalıklardan biri. Bakteriyel kaynaklı enfeksiyonların ağız ve dişte yol açtığı rahatsızlık olarak tanımlanan diş eti iltihabı, genellikle küçük boyutlu olsa da etkisi ve kişiye verdiği rahatsızlık hissi büyük olabiliyor. Hatta bazı zamanlarda çiğneme, konuşma ve yemek yemede güçlük çekilmesine bile neden olabiliyor. 

Basit bir hastalık olan diş eti iltihabı genellikle dişlerin uzun süre ve düzenli fırçalanması sonucunda kısa bir süre içerisinde iyileşir ancak ağız bakımına özen gösterilmemesi durumunda hastalık ilerleyerek ağızda farklı bölümlerde de iltihap oluşumuna yol açabilir. 

İklim değişikliğinin korkunç etkisi! Aşırı sıcaklar o hastalık riskini artırıyor! Erkekler risk altında İklim değişikliğinin korkunç etkisi! Aşırı sıcaklar o hastalık riskini artırıyor!... Haberi Görüntüle

DİŞ ETİ İLTİHABI BELİRTİLERİ NELERDİR?

İltihabın boyutu arttıkça diş etlerinde hassasiyet, kızarıklık ve şişlikler, beyaz renkli iltihabi oluşumlar, dişlerin fırçalanması veya diş ipi kullanımı esnasında kanama, diş eti çekilmesi ve dişlerde gevşeklik gibi belirtiler görülüyor.

Yapısal bazı durumlar dışında farklı nedenlere bağlı olarak da diş etlerinde iltihaplanma meydana gelebiliyor. Sigara ve tütün kullanımı, şeker hastalığı, kullanılan bazı ilaçlar, kırık dolgula ve gebelik gebelik durumlarında diş etleri enfeksiyona daha açık hale geliyor.

Fazla karamsar ve endişeli misiniz? O hormonu mutlaka kontrol ettirin! Doğrudan depresyona yol açıyor Fazla karamsar ve endişeli misiniz? O hormonu mutlaka kontrol ettirin!... Haberi Görüntüle

TEŞHİS FİZİKİ MUAYENE İLE KOYULABİLİYOR

Dişlerde hassasiyet, ağrı, şişlik ve iltihap gibi şikayetlerle diş hekimlerine başvuran hastalarda diş eti iltihabı teşhisi, genellikle fiziki muayene sonucunda kolaylıkla koyulabiliyor. Yapılan muayeneler sonucunda diş eti iltihabına neden olabilecek herhangi bir somut neden tespit edilemezse daha detaylı tıbbi tetkikler gerekebiliyor. 

Birçok hastalıkta olduğu gibi diş eti iltihabında da hastalığın erken evrede teşhis edilerek gerekli önlemlerin alınması, tedavi başarısını önemli ölçüde arttırmakta.

O kanser türünde vaka sayısı yazın artıyor! Dermatoonkolog Kristina Karvatskaya'ya göre korunmada en etkili yöntem... O kanser türünde vaka sayısı yazın artıyor! Dermatoonkolog Kristina Karvatskaya'ya... Haberi Görüntüle

AĞIZ HİJYENİNE ÖNEM VERMEK GEREKİYOR

Diş eti iltihabının geçmesi için en önemli nokta ağızda gerekli hijyenin sağlanması. Tüm sağlıklı bireylere önerildiği gibi diş eti iltihabı sorunu yaşayan kişilere de günde 3 kez dişler ve dilin uygun teknikle fırçalanması, düzenli diş ipi kullanımı önerilir. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading