Yandex Metrica
SON DAKİKA
Sıfır vaka politikası sonuç vermedi! Çin koronavirüs tedbirlerini gevşetiyor

Sıfır vaka politikası sonuç vermedi! Çin koronavirüs tedbirlerini gevşetiyor

Koronavirüs salgınında sıfır vaka politikasını benimseyen ve sert karantina koşulları uygulayan Çin'in pandemi yönetimi başarısız oldu. 

Sağlık

23.01.2024, 20:08

Çin hükümeti, koronavirüs tedbirlerinin ağırlığı sebebiyle ülkede yükselen protesto seslerinin ardından uyguladığı sıfır vaka politikasını ve sert karantina koşullarını gevşetme kararı aldı. 

Yeni uygulamalar kapsamında yaşlı nüfusun aşılanmasına hız verilecek. 

Antidepresanlar diş gıcırdatmaya sebep olur mu? Uzmanlara göre bu ilaçlar... Haberi Görüntüle

1 MİLYARDAN FAZLA KİŞİ 2 DOZ AŞI YAPTIRDI

Ulusal Sağlık Komisyonu'na bağlı Hastalık Kontrol ve Önleme Bürosu yetkilisi Xia Gang, Çin nüfusunun yüzde 90.28’inin en az 2 doz aşı yaptırdığını, tam aşılı kişi sayısının 1 milyar 270 milyona ulaştığını ifade ederken, tam aşılılar arasındaki 800 milyondan fazla kişinin ise 3. doz aşı olduğunu açıkladı. Covid-19 Ortak Önleme ve Kontrol Mekanizması’nın yayımladığı karar doğrultusunda, yerel makamlarla birlikte yaşlı nüfusun aşılanmasının hızlandırılması için çaba gösterileceğine işaret eden Gang, "Yaşlı nüfusun sağlığını korumak için etkin şekilde aşı olmalarını temenni ediyoruz" ifadesini kullandı.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ YENİDEN AÇILDI

Başkent Pekin, Zhengzhou ve Guangzhou dahil olmak üzere bazı şehirlerde salgınla mücadele tedbirleri gevşetilmeye başlandı. Pekin’in Chaoyang semtinde yer alan bazı sitelerde, pozitif vakaların ve yakın temaslıların evlerinde karantinaya girmelerine izin verildi. Pekin’in farklı semtlerindeki çok sayıda alışveriş merkezi de bugün itibarıyla yeniden açıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading