Yandex Metrica
SON DAKİKA
Şekeri bıraktığınız zaman olacaklara inanamayacaksınız! Beyaz zehri tüketmeyi bıraktığınızda tüm vücudunuz yenilenecek!

Şekeri bıraktığınız zaman olacaklara inanamayacaksınız! Beyaz zehri tüketmeyi bıraktığınızda tüm vücudunuz yenilenecek!

Prof. Dr. Canan Karatay'ın, uzak durulması yönünde uyarılar yaptığı şeker, uzun vadede vücudu gerçekten zehirliyor. Şeker tüketimi bırakıldığı an ise fiziki ve ruhsal yönden iyileşmeler başlıyor. Kişi daha genç ve enerjik hissediyor, karın bölgesindeki yağlardan kurtuluyor. Şekerden uzak durulduğunda diyabet riski ortadan kalktığı gibi, kalp sağlığı da korunmuş oluyor.

Sağlık

23.01.2024, 19:36

Şekerin zararları nelerdir? Şeker tüketimi bırakılınca vücutta ne gibi değişimler yaşanır? Şeker ve kalp sağlığı arasında bir bağlantı var mı? İşte cevaplar...

Şeker, hayatımızın her noktasında. Gözümüzü çevirdiğimiz neredeyse tüm besinlerin içinde şeker var. Zararlı olduğunu bildiğimiz halde bu beyaz zehri bir türlü bırakamıyoruz. Adeta bağımlı gibiyiz. 

Şeker bize anlık mutluluk veriyor gibi görünse de aslında mutsuzluk kaynağı. Çünkü beyinde bağımlılık yaratıyor. Tüketilmediği zaman ise mutsuzlukla sonuçlanabiliyor. İnsülin direncine sebep olan şeker, kalbe de büyük zarar verici bir madde aynı zamanda. 

Ufak çocukların bile elinden düşmeyen bu yiyecek, karaciğer yağlanmasını tetikliyor, diş çürüklerine neden oluyor, obeziteye yol açıyor, bağışıklık sistemini zayıflatıyor, kanser riskini artırıyor ve hafızayı zayıflatıyor.

Vücuda bunca zararı dokunan şekerin tüketimini bırakmak için ilk önce kararlı olmak şart. İlk zamanlar zor gibi görünse de günler geçtikçe sağlığınızda hissedeceğiniz değişimlerle şekerden kurtulduğunuza şükredeceksiniz. 

Ölümcül kanser hastalıkları gençlerde daha fazla görülüyor! Peki neden? Araştırmalara... Haberi Görüntüle

CİLDİNİZ YENİLENİP GENÇLEŞECEK

Vücuda alınan şeker, cildi tamir eden kolajen proteininin üretimini engelliyor. Cildin esnekliğini azaltıyor ve erken yaşta kırışıklara neden oluyor. Şeker tüketimi bırakıldığında cilt kendisini yenilemeye başlıyor ve yaşlanma etkilerinin ortaya çıkmasını geciktiriyor.

Saç dökülmesine karşı hangi vitamini kullanmak lazım? Hangi yiyecekler saç... Haberi Görüntüle

DAHA ENERJİK OLACAKSINIZ

Yunan araştırması ortaya koydu: Günün ilk sigarasını en çok onlar... Haberi Görüntüle

Şeker metabolizmaya karıştığında, vücut bu enerjiyi hemen yakmaya başlar. Şekeri bıraktığınızda, tükettiğiniz proteinler, sağlıklı yağlar, sözgelimi bir avuç badem, daha uzun süre ve daha dengeli bir enerji sağlayacaktır. Böylece daha enerjik olacaksınız.

O vitamin yaşlı adamı öldürdü! Her şey 10 gün içinde... Haberi Görüntüle

GÖBEK BÖLGESİNDE YAĞLARA VEDA

Şekerli içecekler kilo aldırır, karın bölgesinde yağlanma yapar. Yağ hücrelerinin karında birikmesi oldukça ciddi riskleri beraberinde getirir. Organların arasında kan dolaşımını sağlayan damarlarda iltihaplanmaya neden olur ve bu da kalp krizinden kansere kadar çok sayıda hastalığa sebebiyet verebilir. Şekeri ve tatlıyı kestiğinizde karın bölgesinde yağlanmadan kurtulurken ciddi sağlık risklerinden de kaçınmış olursunuz.

Yunan araştırması ortaya koydu: Günün ilk sigarasını en çok onlar... Haberi Görüntüle

ŞEKER YOKSA ZAYIFLIK KAÇINILMAZ

Yağ hücreleri vücudun pek çok bölgesinde kalori depolamaya başlar. İnsülin, yağ hücrelerini besler. Rafine edilmiş karbonhidrat ve şeker yerine, sağlıklı yağları koymak insülin seviyesini dengeli hale getirir ve daha az kalori depolanır. Akabinde kişi kilo vermeye başlar. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

ŞEKER HASTALIĞI SİZE UĞRAMAZ

Şekeri azaltmak Tip 2 şeker hastalığı riskini de düşürür. Çünkü her şeker tüketiminde biraz daha fazla insülin salgılanır. İnsülini daha fazla ürettikçe hücreler aşırı yüklenir ve bir süre sonra da diyabet hastalıkları ortaya çıkar.

Erkekler mi daha erken yaşlanır yoksa kadınlar mı? Araştırmanın sonucu... Haberi Görüntüle

KALBİNİZİ ŞEKERLE YORMAYIN

Şeker tüketmek, kardiyovasküler sistemin doğru çalışmasını engeller. Günlük kalori tüketiminizin en fazla %8’i şekerden oluşmalı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading