Yandex Metrica
SON DAKİKA
Şekeri bırakınca vücudunuza ne mi oluyor? Zor ama imkansız değil!

Şekeri bırakınca vücudunuza ne mi oluyor? Zor ama imkansız değil!

Gün içinde tatlı krizinin birinden çıkıp diğerine girenlerdenseniz yalnız olmadığınızı bilmeniz gerekiyor. Ancak özellikle kadınlarda görülen aşırı şeker isteği sağlık sorunlarının da ana kaynağı. Siz de tatlıdan vazgeçmeyi asla istemeyenlerdenseniz belki haberimiz sonrası bir daha düşünürsünüz. Çünkü bu yiyecekleri bırakmanın ardından vücutta inanılmaz değişimler yaşanıyor.

Sağlık

23.01.2024, 20:20

Kurabiye, kek, bisküvi, pasta, reçel, bal, çikolata... Bunları okurken bile ağzının sulandığı kişiler olduğundan eminiz. Ne olursa olsun bunlardan asla vazgeçmek istemeyenler olduğundan da. Özellikle de kadınlar...

Depresyon, yumurtlama dönemi, mutluluk veya regl süreci kadınlar için tatlı konusunda birer bahane gibi görünse de aslında bu faydalı şekerlerle bastırılabilecek bir istek. 

Doğal şekerden farklı olarak, bu tür tatlandırıcılar, gıda işleme veya hazırlama sırasında eklenen şeker veya şurupları içerir. Yiyeceklerin tadını lezzetli hale getirebilir, ancak çok fazlası genel sağlığımıza ciddi zararlar verebilir. Harvard Health Publishing, yüksek ilave şeker alımının diyabet ve kilo alımından yağlı karaciğer hastalığına kadar her şeyle ilişkili olduğunu bildiriyor. Sadece bu da değil, Mayo Clinic de, fazladan ilave şeker tüketiminin, kalp hastalığı riskinin artmasıyla bağlantılı olan trigliserit seviyenizi de yükseltebileceği konusunda uyarıyor. 

Uzmanlar sadece 1 ay şekeri bırakmak halinde vücutta inanılmaz değişiklikler yaşandığını söylüyor. 

Son yılların moda diyeti öldürüyor! Yapmadan önce iyi düşünün! Ölüm... Haberi Görüntüle

VÜCUT DAHA AZ İLTİHAPLANIYOR

Kronik iltihaplanma, diyabet, kardiyovasküler hastalık, Alzheimer ve artrit gibi çok çeşitli hastalıklarla ilişkilendiriliyor. Dünya çapında her beş kişiden üçü bu inflamatuar hastalıklardan dolayı hayatını kaybediyor. Aşırı içki, sigara, obezite ve kronik stres gibi iltihaplanma riskini artırabilecek diğer yaygın yaşam tarzı faktörlerinin yanı sıra, 2006'da yapılan bir araştırma, şekerin de doğrudan bu konuyla bağlantılı olabileceğini düşündürüyor. 

Bilim insanları takviyelerle kanser ilişkisini araştırdı! Kullanımları kanserden ölüm riskini... Haberi Görüntüle

KANSER RİSKİ AZALIYOR

2020 tarihli bir araştırma, şeker alımının meme kanseri başta olmak üzere bazı kanserlerin gelişiminde risk faktörü olabileceğini gösteriyor. Şekerden vazgeçmek ise bazı kanserlere yakalanma riskinizi azaltıyor. Çünkü şeker tüketimi, kanserli hücreleri besliyor. 

Gençler artık yaşlılardan daha mutsuz! 2024 mutluluk araştırmasında Türkiye kaçıncı... Haberi Görüntüle

ENERJİ ARTIYOR

İşlenmiş gıdalar, kurabiyeler, cipsler ve keklerdeki rafine şeker kişiyi halsiz ve uyuşuk hissettirir. Şekerden vazgeçerek, enerjinizi artırmış olmanın yanı sıra kendinizi her zamankinden daha iyi hissedersiniz. Bu nedenle, bir ay boyunca şeker temizliği yaparsanız muhtemelen enerji seviyelerinizde doğal bir artış hissedeceksiniz.

Bilim insanları takviyelerle kanser ilişkisini araştırdı! Kullanımları kanserden ölüm riskini... Haberi Görüntüle

BAĞIRSAK SAĞLIĞI İYİLEŞİYOR

Şişkinlik veya bir sindirim sistemi ile mücadele eden biriyseniz, bir ay boyunca şekeri kesmek, sağlığınız için faydalı olabilir. Şeker ve rafine karbonhidratlar bağırsakta sindirim sorunlarına yol açabilen kötü bakterileri besler. 
Bu, çok fazla kötü bakteriye yol açabilir ve iyi türleri yok eder. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

DİŞLER GÜÇLENİYOR

Düzenli olarak günde bir ila iki şekerli içecek tüketen yetişkinler, hiç şekerli içecek tüketmeyen yetişkinlere göre %30 daha fazla diş hastalığına sahip. Ayrıca sürekli şekerli gazoz içen çocukların diş çürümesi riski, gazlı içecek içmeyen çocuklara göre neredeyse iki kat daha fazla. Şekersiz geçirdiğiniz ay boyunca, şeker yüklü içecekleri aromalı maden suyu veya limonlu şekersiz çay gibi daha sağlıklı alternatiflerle değiştirin.

O vitamin yaşlı adamı öldürdü! Her şey 10 gün içinde... Haberi Görüntüle

DEPRESYON VE KAYGI ORTADAN KALKIYOR

Bir ay boyunca ilave şekerden vazgeçmek sadece vücudumuza değil, zihnimize de olumlu etkiler katıyor. Bir araştırmaya göre, fazla şeker alımı daha yüksek bir depresyon riski ile ilişkili. 2019'da yapılan bir çalışmada, şeker oranı yüksek bir beslenmenin nörobiyolojik beyin işlevi değişikliklerine, değişen duygusal durumlara ve kaygıya neden olabileceği ortaya çıktı. 

Kanserden korunmak için bu çayı için! Beş tür kanseri önlüyor Haberi Görüntüle

DİYABET RİSKİ DÜŞÜYOR

Bir araştırmaya göre, şeker tip 2 diyabetin yükselmesine de yol açıyor. Bu nedenle, diyabetin en yaygın şekli olan tip 2 diyabet geliştirme riskine karşı ilave şeker tüketiminizi kesebilir veya ciddi şekilde sınırlayabilirsiniz. 

Kalp hastalığı olanlar dikkat! Ölüme yol açan hastalığa sebep olduğu... Haberi Görüntüle

CİLT GÜZELLEŞİYOR

Fransa'da yakın zamanda yapılan bir araştırmada, beslenme alışkanlıkları ile akne oluşumu arasındaki etki gözlemledi. Araştırmacıların bulduğu şey, şeker, yağ ve hayvansal ürünlerle dolu bir beslenmenin gerçekten de yetişkin aknesindeki artışla bağlantılı olduğuydu. Bu nedenle bir ay boyunca şekerden vazgeçmek cildinizin arınmasında faydalı olabilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading