Yandex Metrica
SON DAKİKA
Sedef hastalığına karşı 5 tedavi şekli! Cilde uygulanan topikal ürünler hastalığın semptomlarını hafifletiyor!

Sedef hastalığına karşı 5 tedavi şekli! Cilde uygulanan topikal ürünler hastalığın semptomlarını hafifletiyor!

Cilt hücrelerinin normalden bir kaç kat daha hızlı çoğalmasına neden olan otoimmün bir cilt bozukluğu olan sedef hastalığı, kişiden kişiye bulaşıcı özellik taşımıyor. Ciltte beyaz pullarla kaplı engebeli kırmızı lekeler oluşturan hastalığa karşı farklı topikal yöntemler var. İşte onlardan bazıları...

Sağlık

23.01.2024, 20:01

Deri hücrelerinin bağışıklık sistemindeki yanlış sinyaller nedeniyle çok hızlı çoğaldığı bir deri hastalığı olan sedef, yıllarca devam edebilme özelliği taşıyor. 

Özellikle diz-dirsek gibi darbe gören yerlerde olmak üzere, keskin sınırlı, canlı kırmızı renkli ve üzerlerinde hastalığa adını veren sedef rengi kabukların bulunduğu lezyonlara sebep olan hastalık, saçlı deri, tırnaklar, genital bölgede de ortaya çıkabiliyor.

Kişide sosyal ve psikolojik sorunlara neden olabilen hastalık önlemlerle ve uygun tedavi ile kontrol altında tutulabiliyor.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

NEMLENDİRİCİ KREM KULLANIN

Ciltte nemi hapsedebilen ve kuruluk, kaşıntı ve soyulmayı önemli ölçüde azaltan yumuşatıcılar açısından zengin olan nemlendiriciler, sedef hastalığı tedavisinin her aşamasında önem taşıyor. Hafif ila orta dereceli sedef hastalığı için vazelin ile yapılan nemlendiriciler çok faydalı. Daha şiddetli sedef hastalığı vakaları için bitkisel yağ bazlı ürünler kullanılabilir. Sedef hastalığının neden olduğu kaşıntıya karşı ise reçetesiz satılan kortikosteroid kremler, çoğu insan için birinci basamak tedavidir.

Saç dökülmesine karşı hangi vitamini kullanmak lazım? Hangi yiyecekler saç... Haberi Görüntüle

HİDROKORTİZON, LEZYONLARIN BOYUTUNU AZALTIYOR

Hidrokortizonun topikal kullanımı da, sedef lezyonlarının boyutunu yaklaşık %20 oranında azaltabilir ve semptomların şiddetini 8'den 2'ye kadar azaltabilir.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

SALİSİLİK ASİT SEDEFE KARŞI ETKİLİ

Salisilik asit de, akne ilaçları, yüz yıkama ve kepek şampuanları dahil olmak üzere çok çeşitli tezgah üstü cilt bakım ürünlerinde kullanılır. ABD Gıda ve İlaç Dairesi de, sedef hastalığının tedavisi için salisilik asit kullanımını onaylıyor. 

Uykudayken terliyor musunuz?Uzmanlara göre bunun yedi ayrı nedeni olabilir Haberi Görüntüle

KÖMÜR KATRANI İKİ SAAT CİLTTE BIRAKILMALI

Enflamasyonu azaltan ve sedef hastalığı plaklarını oluşturan cilt hücrelerinin aşırı üretimini yavaşlatan kömür katranı da sedef hastalığı, egzama ve diğer cilt bozuklukları için asırlık bir çare. Kömür katranı preparatları genellikle en az iki saat ciltte bırakılır ve bazen cildin ultraviyole ışınlarına duyarlılığını artırmak için fototerapi ile birleştirilir.

Uzmanlardan bahar ayları için kene uyarısı: Açık alanlarda çalışanlar tehlikede!... Haberi Görüntüle

ANTRALİN KREM İLK TOPİKAL İLAÇLARDAN BİRİ

Antralin kremi de, sedef hastalığını tedavi etmek için geliştirilen ilk topikal ilaçlardan biri ve orta veya şiddetli sedef hastalığını tedavi etmek için hala ara sıra kullanılıyor.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading