Yandex Metrica
SON DAKİKA
Sahurda sodalı ayran içtiğinizde ne olur? Uzmanlar etkisini saya saya bitiremedi: Özellikle 1 tanesine çok sevineceksiniz

Sahurda sodalı ayran içtiğinizde ne olur? Uzmanlar etkisini saya saya bitiremedi: Özellikle 1 tanesine çok sevineceksiniz

Saatler süren açlığın ardından oturulan iftar sofralarında herkesin ilk sarıldığı şey su veya diğer sıvılar oluyor. Çünkü gün boyu susuz kalan vücuda gerekli olan takviye sağlanmalı. Uzmanlar ise bu noktada sodalı ayran tüketilmesini öneriyor. Kişinin su ihtiyacını karşılayan ayran tokluk hissi sağlıyor.

Sağlık

23.01.2024, 20:39

Ramazan ayında vücut uzun saatler aç ve susuz kalıyor. Bunu telafi etmek için iftar ve sahur arasında bol sıvı tüketmek şart. Beslenme uzmanları bu noktada geleneksel içeceğimiz olan ayranı tavsiye ediyor. Özellikle de sodayla karışmış halini.

Cinsel gücü artıran en etkili baharat! Regl ağrılarından da eser... Haberi Görüntüle

UYKUYA DALMAYI KOLAYLAŞTIRIYOR

Sodalı ayranı özellikle sahurda tüketmek vücudu yeniliyor ve uykuya dalmayı kolaylaştırıyor. İftardan sonra bir tane içmek de gün içindeki kaybedilen sıvı ve mineralleri yerine koymak için şart.

İnsan beyni nesilde nesile büyüyor! Bilim insanlarına göre bu demans... Haberi Görüntüle

Dikkat eksikliği olanlarda ölüm riski artıyor! Peki neden? Haberi Görüntüle

SODALI AYRAN SİNDİRİM SİSTEMİNİ RAHATLATIYOR

İçerisinde sodyum, protein, potasyum, folate, tiamin, A, B, C, E, K ve B12 gibi güçlü mineral ve vitamin barındıran içecek enerji depolamaya da fayda sağlar. Hemen uyku haline geçerek vücudun daha hızlı dinlenmesine yardımcı olan sodalı ayran bağırsak florasını da artırır. Sindirim sisteminin kalan atıklarının idrar ve dışkı yoluyla çıkarmasını sağlar. 

O hastalık dünyayı ters döndürüyor! 15 saniye sürse de hayatı... Haberi Görüntüle

BAŞ AĞRISINI DİNDİRİYOR

Hastalıklara karşı direnci arttıran sodalı ayran göbek çevresindeki yağların daha kolay parçalanmasını sağlar. İçindeki kalsiyum ile kemik ve kasları güçlendirir. Kalp ve damar hastalıklarını engellerken hasar görmüş hücreleri yeniler. Bu şifalı içecek aynı zamanda açlık ve susuzluğa bağlı gelişen baş ağrısını azaltır. Ramazan'da artan hazımsızlık ve kabızlık şikayetleri sodalı ayran ile son bulabilir. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

İnek sütü sık görülen hastalığın ilacı olabilir mi? Bilim insanlarına... Haberi Görüntüle

SODALI AYRAN NASIL YAPILIR? 

Sodalı ayranı hazırlamak ise oldukça kolay. 3 kaşık yoğurda 1 şişe soda dökün. Bu ikiliyi iyice çırparak ayran elde edin. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading