Yandex Metrica

Sağlıklı beslenerek cildinizi gençleştirin! İşte cildin genç ve güzel görünmesini sağlayan kolajeni artırmanın yolları!

Sağlıklı beslenerek cildinizi gençleştirin! İşte cildin genç ve güzel görünmesini sağlayan kolajeni artırmanın yolları!

Cilt bakımı konusunda özellikle son yıllarda adını sıkça duyduğumuz kolajen vücutta bol miktarda bulunan bir protein türü. Bu protein arttıkça cilt daha genç ve sağlıklı görünür. Peki kolajeni artırmak için ne yapmak gerekiyor?

Sağlık

21.02.2024, 11:41

Kolajen nedir? Kolajenin cilt için ne gibi etkileri vardır? Kolajeni azaltann faktörler nelerdir? Kolajen nasıl artırılır? İşte cevaplar...

Vücutta en yaygın ve bol miktarda bulunan bir protein türü olan kolajen, cildin genç ve sağlıklı görünmesini sağlar. Kasların, kemiklerin, tendonların, kan damarlarının ve sindirim sisteminin birçok dokusunda bulunur.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

KOLAJEN AZALDIKÇA YAŞLILIK BELİRTİLERİ ARTAR

Kolajen seviyesi yüksekse cilt yumuşak, pürüzsüz ve sıkı olur. Bu protein sayesinde cilt hep nemlidir. Ancak yaşlandıkça vücut daha az kolajen üretir. Bu eksiklik ise, kırışıklık, deri sarkması ve sert eklemler gibi yaygın görülen yaşlanma belirtilerine yol açar. 

Bazı faktörler kolajen miktarını azaltabilir. Örneğin hava kirliliği ve serbest radikaller, kollajen üretimini azalmasında çok etkilidir. Dermiste bulunan kolajene zarar vererek, parçalanmasına neden olan UV ışınları da kırışıklıkları oluşturur. Ayrıca tütün dumanındaki kimyasalların birleşimi kolajen ve elastine zarar verir. 

Hipotiroidin yol açtığı şeye inanamayacaksınız! Tatlı düşkünleri mutlaka okusun! Uzmanlar şeker isteğini bitirecek formülü açıklıyor Hipotiroidin yol açtığı şeye inanamayacaksınız! Tatlı düşkünleri mutlaka okusun! Uzmanlar... Haberi Görüntüle

HYALURONİK ASİT KOLEJENİ ARTIRIR

Kolajen seviyelerini artırmanın ise birçok yolu var. Bu noktada ciltteki kolajen için önemli bir bileşik olan Hyaluronik asitten bahsetmek gerekiyor. Bu madde fasulye, kök sebzeler ve soya gibi amino asitler açısından zengin yiyeceklerde bulunuyor. Bu yüzden diyete hyaluronik asit eklemek, kollajen seviyelerini yükseltmeye yardımcı olur.

Bazı yayınlanmış makaleler kolajen üretimince C vitamininin de çok etkili olduğunu gösteriyor. Turunçgiller, yeşil yapraklı sebzeler, çilek ve brokoli gibi yiyeceklerde bol miktarda C vitamini bulunuyor.

Sonunda bu da oldu! Mikroplastikler o organa bile ulaştı! Sonunda bu da oldu! Mikroplastikler o organa bile ulaştı! Haberi Görüntüle

YAŞLANMAMAK İÇİN KEMİK SUYU 

Kemik suyu da; sığır, tavuk veya balık kemiklerindeki kolajeni doğrudan suya geçirerek elde edilen bir sıvı. Bunu doğrudan içebileceğiniz gibi yemeklerinizde de kullanabilirsiniz.

Doktorlar uyarıyor: Diliniz bu renkteyse hemen hastaneye gidin! Doktorlar uyarıyor: Diliniz bu renkteyse hemen hastaneye gidin! Haberi Görüntüle

ALOE VERA VE GINSENG

Yapılan bazı çalışmalar aloe vera kullanımının hyaluronik asit ve kolajen üretiminini ikiye katladığını gösterirken başka bir araştırma, ginsengin kan dolaşımındaki kolajen miktarını artırdığını gösteriyor. 

Retinol, ciltteki kolajen seviyelerini artırmak için yaygın olarak kullanılan bir antioksidan. Kolajenin ömrünü uzatmaya yardımcı oluyor, ayrıca kollajeni yok eden bazı enzimleri bloke ediyor.

Çocuklar bu yüzden koronayı hafif atlatıyor! İngiltere'deki araştırma ne gösterdi? Çocuklar bu yüzden koronayı hafif atlatıyor! İngiltere'deki araştırma ne gösterdi? Haberi Görüntüle

CİLT TEMİZLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ

Vücutta kolajeni artırmanın yolları böyleyken mevcut kolajeni korumak için de bazı yapılması gereken uygulamalar var. Cildi yıkamak ve peeling yapmak bunun en basit yolu. Güneş gözlüğü de, güneş ışınlarının çok yoğun olduğu günlerde göz çevresindeki hassas kolajeni de korumaya yardımcı olabilir.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0


Loading