Yandex Metrica
SON DAKİKA
Sağlık çalışanlarına dev müjde! Maaşlara zam yapacak yönetmeliğin devreye gireceği tarih belli oldu

Sağlık çalışanlarına dev müjde! Maaşlara zam yapacak yönetmeliğin devreye gireceği tarih belli oldu

Son dakika haberleri... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık çalışanlarının özlük haklarına ilişkin yönetmeliğin 15 Ağustos'ta devreye gireceğini duyurdu.

Sağlık

23.01.2024, 19:37

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gençler artık yaşlılardan daha mutsuz! 2024 mutluluk araştırmasında Türkiye kaçıncı... Haberi Görüntüle

''SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ÖZLÜK HAKKI 15 AĞUSTOS'TA DEVREYE GİRECEK''

Sağlık çalışanlarının istedikleri özlük hakları uzun zamandır gündemi meşgul ediyordu. Bakan Koca, sağlık çalışanlarının özlük haklarına ilişkin soruya "Yeni bir yönetmelik hazırladık. Adaleti temin etmeye, emeğe karşılığını vermeye odaklandık. Taslak ilgili kurumların görüşlerine açıldı. Yakında yayınlanarak 15 Ağustos'ta devreye girecek. Hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın memnuniyeti ile sorunlar daha kolay çözülecek." şeklinde yanıt verdi.

Meyve ve sebzelerin kabuğu soyulmalı mı soyulmamalı mı? Hangisi daha... Haberi Görüntüle

TEKLİFTE HANGİ MADDELER YER ALIYOR?

Öte yandan 14 maddelik yasa teklifi AK Parti tarafından Meclis Başkanlığı'na gönderilmişti. Sağlık çalışanlarının özlük ve mali haklarını iyileştiren düzenlemenin ilk 6 maddesi kabul edilmişti.

* Teklif aile hekimlerine ‘uzmanlık’ yolu açılmasını öngörüyor.

* Tabip, uzman tabip ve diğer sağlık personelinin mali haklarında iyileştirmeler öngören düzenleme ile Sağlık Bakanlığı personelinin merkezi yönetim bütçesinden ek ödeme almasının sağlanması amaçlanıyor.

* Yasa teklifi ile personele dağıtılabilecek ek ödeme tutarı belirlenirken, sağlık kurum ve kuruluşlarının tek tek tahakkukları ya da gelirleri yerine Sağlık Bakanlığı'nın toplam gelirleri ve nakit imkanları esas alınarak personele daha fazla ek ödeme yapılabilmesi öngörülüyor.

* Ek ödemenin tüm sağlık tesislerini kapsayacak şekilde daha dengeli dağıtılması hedeflenirken, bakanlığa bağlı sağlık tesislerinde görev yapan asistanlar dahil tüm tabiplere yapılan ödemelerden bakanlık kadrosunda bulunup, üniversitelerde bakanlık adına uzmanlık eğitimi yapanların da aynı kapsama alınması öngörülüyor.

* Üniversite hastanelerinde ve Adli Tıp Kurumu'nda görev yapan personelin sabit ek ödemelerinin de merkezi yönetim bütçesinden karşılanması ve ek ödeme tavanlarının artırılması hedefleniyor.

* Teklifle ayrıca 'Emekli Sandığı Kanunu'nun ilgili maddesinde belirtilen gösterge rakamları artırılarak tabip, uzman tabip, diş tabibi ve uzman diş tabiplerinin emeklilik maaşlarında iyileştirme yapılması öngörülüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading