Yandex Metrica

Sağlık Bakanlığı'ndan yeni düzenleme: Resmi Gazete'de yayımlandı

Sağlık Bakanlığı'ndan yeni düzenleme: Resmi Gazete'de yayımlandı

Sağlık Bakanlığı, muayenehanesi olan hekimlerin özel hastanelerde yapacağı ameliyat kotasının kaldırılmasına karar verdi. Yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sağlık

23.01.2024, 20:16

Sağlık Bakanlığı, muayenehanesi olan hekimlerle ilgili yönetmelikte değişiklik yaptı. Özel Hastaneler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Patatesi kızartmadan önce bunu deneyin! O organdaki morlukları yok ediyor Patatesi kızartmadan önce bunu deneyin! O organdaki morlukları yok ediyor Haberi Görüntüle

KADRONUN ÜÇTE BİRİNİ AŞMAYACAK

Yeni yönetmeliğe göre muayenehanesi olan hekimler, hizmet bedeli hasta tarafından karşılanmak ve Sosyal Güvenlik Kurumundan talep edilmemek kaydıyla, muayenehanesine müracaat eden hastalarının tedavisini yıllık sözleşme yapmak suretiyle ilgili branşta ruhsatı bulunan özel hastaneler ve tıp merkezlerinde yapabilecek.

Özel hastaneler ile tıp merkezleri başta olmak üzere kadro sayısının üçte birini aşmayacak şekide hekimlerle sözleşme yapabilecek.

Takma tırnak kullananlar dikkat! Dermatolog Taryn Murray uyarıyor! Sebep olduğu şeylere inanamayacaksınız Takma tırnak kullananlar dikkat! Dermatolog Taryn Murray uyarıyor! Sebep olduğu... Haberi Görüntüle

SÖZLEŞME ZORUNLULUĞU DEVAM EDİYOR

Muayenehanesi olan ve 60 yaş üzerinde olup muayenehane açmak isteyen hekimlerin özel hastanelerden faydalanmasına yönelik sınır kaldırırlırken muayenehane hekimlerinin hastasını tedavi edeceği hastanelerle sözleşme yapma zorunluluğu devam ediyor. Bununla birlikte, hekimler istedikleri bir hastane ile kadro sınırlaması olmaksızın sözleşme yapabilecek.

Muayenehane hekimlerinin hastasını tedavi edeceği hastanelerle sözleşme yapma zorunluluğu devam edecek. Bu hekimler, birden fazla özel hastaneyle, kadrolarının üçte birini aşmayacak şekilde sözleşme yapabilecek. Ayrıca ilave olarak istedikleri bir hastaneyle de kadro sınırlamasına takılmaksızın sözleşme düzenleyebilecek.

Hasta güvenliğinin garanti altına alınması ve denetlenebilir olması bakımından hasta kayıtları, Muayene Bilgi Yönetim Sistemi'nde (MBYS) tutulacak ve hastanelere nakli bilgi sistemleri üzerinden yapılacak.

Ezber bozan araştırma! Kadınlar otistik olduklarını 40 yaşına kadar bilmiyor Ezber bozan araştırma! Kadınlar otistik olduklarını 40 yaşına kadar bilmiyor Haberi Görüntüle

VAKA BAZLI ÖZEL İZİN

Yönetmelik değişiklikleri kapsamında, sözleşme imzalanan hastanede muayenehaneden gelen hastaya öngörülen müdahalenin yapılamadığı durumlarda hekimin istediği başka bir hastanede bu işlemin yapılması için İl Sağlık Müdürlüğü tarafından vaka bazlı özel izin verilmesinin de önü açıldı.

Yapılan düzenlemelerle, 6 Ekim'de yapılan yönetmelik değişikliğiyle gündeme gelen "özel hastanenin yüzde 15 seviyesinde dışarıdan hekim kabul edilebileceği" yönündeki kota kaldırıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading