Yandex Metrica

Sadece 15 saniyede burun tıkanıklığına son! İşte internette viral olan o iki yöntem

Sadece 15 saniyede burun tıkanıklığına son! İşte internette viral olan o iki yöntem

Burun tıkanıklığını yaşamayan yoktur. Grip, alerji, stres veya hormonal değişimler bu durumun sebepleri arasında. Burun tıkanıklığını gidermenin ise bazı pratik yolları var. İşte masaj terapisti James Moore ve Kiropraktör Alan Mandell'in paylaştığı o yöntemler.

Sağlık

23.01.2024, 20:07

Burun tıkanıklığı hasta olmadan da yılın herhangi bir zamanında alerji, baharatlı yiyecekler, stres ve hatta hormonal değişiklikler gibi çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir. 

Tıkanmış bir burnu açmanın birkaç yolu var. Lisanslı masaj terapisti James Moore hızlı bir çözüm sunuyor. Instagram'da dolaşan videoda, Moore bir elini burnunu bir tarafa çekmek için, diğer elinin başparmağını ise burnu ile elmacık kemiği arasındaki noktayı birkaç saniyeliğine içeri ve dışarı itmek için kullanıyor.

Daha çok TikTok'ta meşhur olan Kiropraktör Alan Mandell ise, burun tıkanıklığını açmak için benzer ancak daha karmaşık bir yöntem paylaştı. Mandell kendi videosunda, fikrin elmacık kemiklerinizi "gererek" sıkıştırmak olduğunu açıklıyor.

Mandell, elmacık kemiğini Moore gibi bir tarafa sıkıştırmak yerine, bunu üç farklı alanda yapıyor: üst, orta ve alt. Bir sonrakine geçmeden önce her noktada 5-6 saniye beklemenizi öneriyor.

"Derin bir nefes alın, burnunuzu tutun ve daha fazla tutamayana kadar başınızı geri getirin. Daha fazla tutamadığınızda burnunuzu bırakın ve derin bir nefes alın" ifadesini kullanıyor. 

Burun tıkanıklığınız olduğunda, sinüslerinizi mümkün olduğunca nemli tutmanız çok önemli. Kuru ortam burun zarını daha fazla tahriş edecektir. Bu nedenle hasta olduğunuzda bol sıvı tüketmeniz gerekiyor. Ayrıca buharlaştırıcı veya nemlendirici kullanabilir, banyoda sıcak buharlı duş alabilir, burun spreyleri kullanabilir ve yüzünüze ılık, ıslak bir havlu koyabilirsiniz. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading