Yandex Metrica

Saç egzamasına ne iyi gelir, bitkisel yöntemler neler? Saç egzaması olanlar ne yememeli?

Saç egzamasına ne iyi gelir, bitkisel yöntemler neler? Saç egzaması olanlar ne yememeli?

Saç egzaması deride pul dökülme kaşıma gibi belirtileri olan cilt hastalığıdır. Bu hastalığın tedavisi vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Günlük hayatta oldukça rahatsızlık veren hastalığın tedavisinde bitkisel yollarda merak konusu oldu. Peki, Saç egzamasına ne iyi gelir, bitkisel yöntemler neler? Saç egzaması olanlar ne yememeli?

Sağlık

25.02.2024, 22:04

Tıpta seboreik dermatit adı verilen bir cilt hastalığı olan egzama, ciltte kaşınma, kuruma ve deri dökülmelerine yol açar. Egzama günlük yaşamda cillte kuruluk ve kaşıntı belirtileri ile karşımıza çıkmaktadır buna karşın bitkisel tedavilerde araştırma konusu oldu.

Son yıllarda çok övülüyordu! O beslenme şeklinin kalbi adeta zehirlediği belirlendi! Kan şekeri de tavan yapıyor Son yıllarda çok övülüyordu! O beslenme şeklinin kalbi adeta zehirlediği... Haberi Görüntüle

SAÇ EGZAMASINA NE İYİ GELİR

Saç egzaması bir insandan bir başka insana bulaşmaz. Bununla birlikte vücudun diğer kısımlarına doğru ilerleyebilir. Hem ilerlemesini önlemek hem de saç derisinin sağlığını korumak için egzama tedavisi şarttır. Saç egzaması tedavisinde şampuan şeklinde kullanılan ilaçlar önceliklidir. Bunların içerisinde iltihaplanmayı önleyen ve tedavi eden bileşenler vardır. Çinko, oksijen, azot ve sülfür bileşimine eklenen salisilik asit, selenyum veya ketokonazol maddeleri ile egzamanın belirtileri giderilmeye çalışılır. Saç egzaması için losyon kullanımı da söz konusu olabilir. Losyonlar özellikle kaşıntı sorununu hafifletmek için uygulanırlar. Kömür katranı ve kortikosteroid ihtiva eden kremlerse kaşıntı sorununu engellemek için kullanılan bir başka yöntemdir. H ve B7 olrak adlandırılan biotin vitaminleri ise saç derisinin kendisini koruması ve hastalıklara karşı mücadele edebilmesinde yardımcı olurlar. Kuruyemişlerde, yumurtada, kuru zencefilde bu vitaminler bol miktarda bulunur.

Saç Egzamasına Bitkisel çözüm

Bal

Çay Ağacı Yağı

Ardıç Katranı Sabunu

Zeytinyağı

Defne Sabunu

Elma Sirkesi

Keten Tohumu Yağı

Karbonat

Egzama bir deri hastalığıdır. En çok görüldüğü bölgelerden biri de saç derisidir. Peki, saç egzaması (seboreik dermatit) nedir ve nasıl geçer? Saç egzaması saç köklerinde kepek şeklinde dökülmelere yol açan bir cilt rahatsızlığıdır. Halk arasında saç egzaması olarak bilinse bu rahatsızlığın asıl adı seboreik dermatittir. Hastalığın en temel nedenlerinden biri kişinin bağışıklık sisteminin güçlü olmamasıdır. Saç egzaması tedavileri için birden fazla seçenek mevcuttur. Bitkisel çözümler ile evde saç egzamasını hafifletebilir hatta geçirebilirsiniz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading