Yandex Metrica
SON DAKİKA
Saç dökülmesine son! Hem de geleneksel bir yöntem ile..

Saç dökülmesine son! Hem de geleneksel bir yöntem ile..

Boyama etkisine sahip olan kına, hem Türk hem İslam kültüründe önemli bir yere sahip. Bayram, mevlit, sünnet töreni gibi önemli günlerde kullanılan kına, cilt ve saç için oldukça faydalı. Kınanın kendine has kokusu ise merkezi sinir sistemine katkı sağlıyor.

Sağlık

23.01.2024, 20:23

Kına ağaçlarının yapraklarının kurutulmasıyla elde edilen kına, hem Türk hem de İslam kültüründe önemli bir yere sahip. Bu boya maddesi, tarih boyunca hem süslenme hem de sağlık alanında kullanılmış. 

Bayram, mevlit, zafer, doğum, sünnet töreni gibi önemli günlerde günümüzde de sık sık tercih edilen kına cilt, saç ve tırnak sağlığı için büyük fayda sağlıyor.

Bilim insanlarından çarpıcı araştırma! Kovid-19 aşını yaptıranlar dikkat: Kanınızda uzaylı... Haberi Görüntüle

CİLT HÜCRELERİNİ KORUYOR

Kına, içerdiği besinler yardımıyla cildin kalınlaşmasını sağlıyor. İnce ciltlerde meydana gelen dökülmelerin önlenmesinde faydalı olan kına, cilt hücrelerinin sağlığının korunmasında dolaylı etkilere sahip.

Bu hastalık cinsel hayatı aktif olan herkesi bulabilir! Aşı riski... Haberi Görüntüle

KINA SAÇ DÖKÜLMESİNİ ENGELLİYOR

Saçlar için kınanın en önemli faydası ise, dökülen saçlara doğal bir şifa kaynağı olması. Kına, saçların erken dökülmesini engeller, saç derisinde Ph değerinin sağlıklı düzeylerde olmasına yardımcı olur. Kepeğe karşı etkili ve doğal tedavi olan kına, saçın ayrıca yumuşamasını sağlayarak ipeksi görünüş kazandırır. 

İnek sütü sık görülen hastalığın ilacı olabilir mi? Bilim insanlarına... Haberi Görüntüle

AĞRI KESİCİ ÖZELLİĞİ DE VAR

Kınanın ağrı kesici özelliği de var. Herhangi bir nedenden dolayı meydana gelen ağrılara karşı etkili olabilir. Kına  ayrıca yanık yaralarına da faydalıdır, yaraların hızlı iyileşmesine yardımcı olabilir.

Kına tırnak tedavisinde de yaygın olarak kullanılır. Kına lapa halinde tırnaklara uygulandığında kırılma eğilimi olan tırnak yapısının ortadan kalkmasını sağlayabilir. 

Karaciğeri komple temizliyor! Yağlanmaya karşı bundan daha etkili bir meyve... Haberi Görüntüle

UYUZU TEDAVİ EDİYOR

Bir cilt hastalığı olan uyuza karşı da kına faydalıdır. Uyuz hastalığından etkilenen bölüme lapa halinde uygulanması sorunun ortadan kalkmasını sağlayabilir.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

STRESE KARŞI ETKİLİ

Kınanın kendine has kokusu merkezi sinir sistemi için faydalıdır. Kına kokusu sinirler üzerinde olumlu etkiler yaparak sinirlerin gevşemesini ve rahatlamasını sağlar.

Yeni çalışmalara göre o cihazın kullanımı beyin tümörü riskini artırmıyor!... Haberi Görüntüle

SİVİLCELERE ÇÖZÜM OLABİLİR

Kına yaygın olarak sivilce ve akne tedavisinde de kullanılır. Gargara yapıldığında dilde ya da ağız boşluğunda oluşan iltihap hastalıklarına iyi gelir. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading