Yandex Metrica

Saç dökülmesi erkeklerin psikolojisini bozuyor! Kellik noktasına varan saç dökülmeleri öz güveni zedeleyip depresyona yol açıyor!

Saç dökülmesi erkeklerin psikolojisini bozuyor! Kellik noktasına varan saç dökülmeleri öz güveni zedeleyip depresyona yol açıyor!

Erkeklerde yaygın olarak görülen saç dökülmesi 50 yaşında kadar yavaş, 50 yaşından sonra ise hızlı bir şekilde yaşanıyor. Kellik noktasına varmaya başlayan bu durum, bazı erkeklerde depresyon, kaygı ve özgüven eksikliği gibi psikolojik sorunlara yol açıyor.

Sağlık

12.02.2024, 02:23

Saç dökülmesi ve kellik, erkeklerde sık görülen bir durum. Hatta bu, hayatın normal bir parçası olarak kabul edilebilir. 

Araştırmalara göre 50 yaşına kadar erkeklerin yarısında belirgin saç dökülmesi olacak. 60 yaşına gelindiğinde ise yaklaşık üçte ikisini etkileyecek. Ki artık saç dökülmesi sadece yaşlıları da etkilemiyor. Erkeklerin beşte biri 20 yaşına kadar önemli ölçüde saç dökülmesi yaşayacaktır.

'Denizden babam çıksa yerim' diyenler bu haber sizin için! Hangisi daha faydalı: Balık mı yoksa midye mi? Deniz ürünleri zararlı olabilir mi? 'Denizden babam çıksa yerim' diyenler bu haber sizin için! Hangisi... Haberi Görüntüle

SAÇ DÖKÜLMESİNİ ÖNLEME ÇABASI ARTIYOR

Bu kadar alışılmış ve normal kabul edilen saç dökülmesi bazı erkeklerin ruh sağlığını ciddi şekilde etkiliyor. Hatta kimilerinin saçlarının döküleceğini öğrendiklerinde ilk tepkisi ne zaman saç ekimi yaptıracakları sorusu şeklinde oluyor. Hatta sessizce saç dökülmesini önleyici ilaçlar alan bile var.

Sonunda bu da oldu! Mikroplastikler o organa bile ulaştı! Sonunda bu da oldu! Mikroplastikler o organa bile ulaştı! Haberi Görüntüle

BEKARLARDA EVLENEMEME KORKUSU BAŞLIYOR

Uzmanlara göre erkeklerdeki saç dökülmesiyle ilgili bu endişe, aslında genellikle vücutlarıyla ilgili diğer endişelerle bağlantılı. Bu dökülme, görünümleri veya düşük benlik saygısı hakkındaki güvensizlikleri besliyor. Saçı dökülen bekar erkekler genellikle asla bir eş bulamayacaklarından endişelenirken evli olanlar ise saçlarını kaybettiklerinde eşlerinin onları çekici bulmayı bırakacağından korkuyor.

Patatesi kızartmadan önce bunu deneyin! O organdaki morlukları yok ediyor Patatesi kızartmadan önce bunu deneyin! O organdaki morlukları yok ediyor Haberi Görüntüle

ÇARE ARAMAK YERİNE DURUMU KABUL EDİN

Saç dökülmesini tersine çevirecek sihirli bir hap veya mucizevi bir ameliyat yok. Kullanılan haplar bazı insanlarda saçların az miktarda yeniden çıkmasını sağlarken çoğu için sadece dökülme oranını yavaşlatır. Saç ekimi ise çok pahalıdır ve kalıcılığı hakkında net bir şey söylenemez. Bu nedenle, kellikle mücadele eden erkeklerin öncelikle kaygılarıyla baş etmesi ve saç dökülmesi hakkındaki düşüncelerini değiştirmeleri gerekir. Bu noktada psikolojik destek almak işe yarayabilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading