Yandex Metrica

'Sabah aç karnına bunu içen cin gibi olur!' Canan Karatay ilk kez açıkladı

'Sabah aç karnına bunu içen cin gibi olur!' Canan Karatay ilk kez açıkladı

Prof. Dr. Canan Karatay, değişik önerileriyle gündemde yerini aldı. Sıra dışı fikirleriyle bilinen Canan Karatay, verdiği bir röportajında midye, paket dondurma ve yulafla ilgili farklı açıklamalarda bulunmuştu. Karatay Türk kahvesiyle ilgili de açıklama yaptı. Türk kahvesini her sabah aç karnına içtiğini söyleyen Prof. Dr. Canan Karatay, "Bir Türk kahvesi fincanı, domatesin verdiği antioksidandan 100 daha fazla antioksidan verir vücudunuza. Beyni de açar, cin gibi olursunuz." sözlerini kullandı.

Sağlık

23.02.2024, 09:07

Prof. Dr. Canan Karatay, katıldığı programlarda verdiği öneriler ile konuşulmaya devam ediyor. Obezite karşıtlığı ile bilinen Canan Karatay, doğal beslenmenin faydaları hakkında öneriler sunuyor. Gündemde yerini alan Kalp ve İç Hastalıkları Profesörü Canan Karatay, bir röportajında yine labutları devirecek açıklamalar yaptı. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

HER SABAH AÇ KARNINA TÜRK KAHVESİ

Her sabah muhakkak bir bircan Türk kahvesi içtiğini söyleyen Canan Karatay, şekere karşıtlığını burada da vurguladı. Türk kahvesinin şekeri sevmediğini ve muhakkak şekeresiz içilmesi gerektiğini söyleyen Karatay, kahvenin çok güçlü bir antioksidan olduğuna vurgu yaptı. Canan Karatay, "Kahve çok önemli, çok güçlü bir antioksidan… Ben sabah aç karnına içerim. Uyandırır, rahatlatır, çok güçlü antioksidandır" dedi.

Canan Karatay, Türk kahvesinin uyandırdığını ve rahatlattığını söyledi. Karatay, Türk kahvesinin antioksidan bakımından da zengin olduğuna da vurgu yaptı. Bir fincan Türk kahvesinden alınan antioksidanın bir domatesten alınandan çok daha etkili olduğunu söyleyen Karatay, "Bir Türk kahvesi fincanı, domatesin verdiği antioksidandan 100 daha fazla antioksidan verir vücudunuza. Beyni de açar, cin gibi olursunuz." sözlerini kullandı.

Takma tırnak kullananlar dikkat! Dermatolog Taryn Murray uyarıyor! Sebep olduğu şeylere inanamayacaksınız Takma tırnak kullananlar dikkat! Dermatolog Taryn Murray uyarıyor! Sebep olduğu... Haberi Görüntüle

İŞLENMİŞ KAHVELERE KARŞI

Dr. Karatay, işlenmiş kahvelerin ve süt tozunun yüksek oranda şeker barındırdığını ve asla tüketilmemesi gerektiğini söyleyerek, "İşlemişlere tabi ki karşıyım. Latte'ler tabi ki işlenmiş. Süt tozu kesinlikle yasak!" ifadesiyle sade Türk kahvesinin çok daha faydalı ve etkili olduğunun altını çizdi.

Göz muayenesi o organdaki hastalığı tespit edebilir! Göz damarlarındaki o belirtiye dikkat! Göz muayenesi o organdaki hastalığı tespit edebilir! Göz damarlarındaki o... Haberi Görüntüle

"MİDYE SAĞLIKLI DEĞİL"

Röportajın devamında midye, paket dondurma ve yulafla ilgili konuşan Canan Karatay; paket dondurmalarda mısır şurubu bulunduğunu ve bunun için tehlikeli olduğunu söyledi. Canan Karatay, bu şurupların metabolizmayı ve bağırsakları bozduğuna vurgu yaparak, midyenin sağlıklı olmadığını, çiğköftenin ise evde yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Canan Karatay, özellikle diyet programlarının vazgeçilmezi olan yulafa da sıcak bakmadığını söyleyerek yeni bir tartışmayı ateşledi. İşlenmiş her şeye karşı olduğunu söyleyen Canan Karatay, yulafın tiroidi bozduğunu ve kilo aldırdığına vurgu yaptı. Yulafın insan yiyeceği olmadığını, gluten dolu, metobolizmaya zararlı bir besin olduğunu ifade etti.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading