Yandex Metrica

Sitede Ara

RSV hastalığına karşı adeta bir ilaç! Çocuklarınızın sütüne ekleyin

RSV hastalığına karşı adeta bir ilaç! Çocuklarınızın sütüne ekleyin

Zencefil, çeşitli kültürler tarafından binlerce yıldır bitkisel ilaç olarak kullanılıyor. Kolay bulunabilir, lezzetli ve sağlık açısından pek çok faydası olan bu baharat, demir, C vitamini, potasyum, magnezyum ve çinko gibi vitamin ve mineral yönünden çok zengin. En büyük faydası ise son aylarda çocuklar arasında yayılımı artan RSV hastalığına karşı koruyor olması.

Sağlık

23.01.2024, 20:10

Zencefil kökü, uzun zamandır çeşitli sorunlara ve hastalıklara etkili bir çözüm olarak kabul ediliyor. Bir fincan kıyılmış taze zencefil kökü sadece 80 kalori, 18 gramdan az karbonhidrat ve 2 gram lif ve protein içeriyor. 

Herhangi bir tarife bir çorba kaşığı zencefil koymak, 5 kaloriden daha az kalori katıyor ancak içerdiği demir, C vitamini, potasyum, magnezyum ve çinko gibi vitamin ve minerallerle sağlık açısından pek çok fayda sağlıyor.

Taze, kurutulmuş, toz haline getirilmiş, soyulmuş, yağlanmış veya ekstrakte edilmiş zencefil, tıpkı acı biber gibi, kapsaisin içeriyor. 

Ezber bozan araştırma! Kadınlar otistik olduklarını 40 yaşına kadar bilmiyor Ezber bozan araştırma! Kadınlar otistik olduklarını 40 yaşına kadar bilmiyor Haberi Görüntüle

MİDE BULANTISINI KESİYOR

Seyahat ederken biraz zencefil kökü kokladınız mı? Çalışmalar, zencefilin mide ağrılarını ve bulantısını gösteriyor. Tayland'da yapılan bir araştırma, zencefilin hamile kadınlarda mide bulantısını tedavi etmek için aktif bileşen gibi çalıştığını gösteriyor. 

Eski çağlardan kalma o yöntem alerjik riniti bitiriyor! Çare mutfağınızda! Peki ne kadar tüketilmeli? Eski çağlardan kalma o yöntem alerjik riniti bitiriyor! Çare mutfağınızda!... Haberi Görüntüle

GAZI AZALTIYOR

Zencefil, vücudun proteini parçalamasına yardımcı olan bir sindirim enzimi olan zingibain sayesinde diğer mide problemlerini de hafifletebilir. Enzim, yediğiniz yiyeceğin sistemden daha kolay geçmesine yardımcı olarak şişkinlik, gaz veya kabızlık hissini azaltır.

O burçtaki kadınlar jinekolojik sorunlar yaşayacak! Yengeçler solunum sıkıntısı çekebilir! İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? O burçtaki kadınlar jinekolojik sorunlar yaşayacak! Yengeçler solunum sıkıntısı çekebilir!... Haberi Görüntüle

ENFEKSİYONLARLA SAVAŞIYOR

Zencefilin enfeksiyonlarla mücadelede etkili olduğu kanıtlanmış durumda. Taze zencefil suyu virüslerle savaşmanıza yardımcı olur. Bir araştırma, taze zencefilin yaygın bir solunum virüsü olan RSV'ye karşı etkili olabileceğini buldu. 

İklim değişikliğinin korkunç etkisi! Aşırı sıcaklar o hastalık riskini artırıyor! Erkekler risk altında İklim değişikliğinin korkunç etkisi! Aşırı sıcaklar o hastalık riskini artırıyor!... Haberi Görüntüle

ADET AĞRILARINI HAFİFLETİYOR

Bir araştırma, zencefilin adet sancılarını hafifletmede ibuprofen kadar etkili olduğunu gösteriyor. Katılımcılar, adetlerinin başlamasından hemen sonra üç gün boyunca günde dört kez 250 miligram zencefil tozu kapsülü aldı ve ağrı hissinde önemli bir rahatlama bildirdi. 

Japonlar bu sayede uzun yıllar yaşıyor! İşin sırrı spor değilmiş! Sofraya oturunca bunu yapıyorlar Japonlar bu sayede uzun yıllar yaşıyor! İşin sırrı spor değilmiş!... Haberi Görüntüle

İLTİHABI KURUTUYOR

Araştırmalara göre zencefil iltihabı azaltmaya yardımcı olacak bir antioksidandır. Günlük zencefil takviyesi, iltihabın neden olduğu kas ağrısını azaltır.

İbn-i Sina siğilin ilacını bin yıl evvel vermiş! O sebzenin suyunu tuz ile karıştırıp sürün İbn-i Sina siğilin ilacını bin yıl evvel vermiş! O sebzenin... Haberi Görüntüle

KİLO VERMEYE YARDIM EDİYOR

Yapılan bir incelemeye göre, zencefilin bileşenleri yağ yakımı, karbonhidrat sindirimi, insülin salgılanması ve iştahın bastırılmasında hayli etkili. Yemekten sonra sıcak zencefilli içecek içen erkeklerin daha tok hissettikleri de araştırmalarla sabit. 

50 kez mutasyona uğradı! Yanlış okumadınız: En uzun süreli Covid- 19 vakası bilim insanlarını şaşırttı! 50 kez mutasyona uğradı! Yanlış okumadınız: En uzun süreli Covid-... Haberi Görüntüle

KOLON KANSERİ KARŞI KORUYOR

2011 yılında Kanser Önleme Araştırmalarında yayınlanan bir araştırmaya göre zencefil tüketmek, bağırsaklar üzerindeki anti-enflamatuar etkisi sayesinde, özellikle kolon kanserini önlemeye yardımcı olabilir.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading