Yandex Metrica
SON DAKİKA
Regl döneminde cilt bakımı nasıl olmalı? Hormonların etkisiyle değişen cilt yapısına uygun bakımlar yapılmalı!

Regl döneminde cilt bakımı nasıl olmalı? Hormonların etkisiyle değişen cilt yapısına uygun bakımlar yapılmalı!

Hem ruh hem beden hem de cilt, regl döneminde adeta başkalaşım geçiriyor. Dönemsel yağlanma ve kurulukların yaşandığı, ciltte lekelerin oluştuğu regl sürecinde mutlaka uygun bakımlar yapılmalı. Kağıt maskeler bu dönemde yapılan cilt bakımının en büyük yardımcısı...

Sağlık

31.01.2024, 14:42

Regl döneminde cilt bakımı nasıl olmalı? Kadınların hormonal değişimi cildi nasıl etkiliyor? İşte cevaplar...

Kadınlar hormonlar sebebiyle her ay adeta dört mevsimi birden yaşıyor. Regl öncesi sendromu, regl iken duygusal ruh hali, yumurtlama stresi gibi. Tabi ruh halini bile böyle etkileyen kadınsal döngü, cildi de büyük bir değişime uğratıyor. 

Tüm bunların yaşanma sebebi östrojen hormonu. Bu hormon yeni yumurta üretmek ve rahim zarını kalınlaştırmak için artmaya başladıkça gözeneklerin boyutu küçülüyor ve cilt kolajen üretmeye başlıyor. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

FOLİKÜLER AŞAMADA SİVİLCELENME ARTIYOR

Regl döneminden hemen önce aynaya baktığızda cildinizin ışıl ışıl parladığını görürsünüz. Foliküler aşama adı verilen bu dönemde cilt biraz daha yağlı hale gelir ve yüzde sivilceler çıkmaya başlar. Bu sebeple özellike foliküler dönemde yağlı cilt ürünleri kullanılmamalı. 

Doktorlar uyarıyor: Plastik kapları mutfaktaki iki noktadan uzak tutun! Haberi Görüntüle

YUMURTLAMA DÖNEMİNDE CİLT YAĞLANIYOR

Östrojen düzeyinin yüksek olduğu yumurtlama döneminde de cilt yağlanır, leke, sivilce ve siyah noktalar ortaya çıkar. Bu dönemde cildin temizliğine dikkat etmek gerekir. 

Bilim insanları takviyelerle kanser ilişkisini araştırdı! Kullanımları kanserden ölüm riskini... Haberi Görüntüle

LUTEAL AŞAMADA EŞİT OLMAYAN CİLT TONLARI GÖRÜLÜR

Adet öncesi semptomlar başların başladığı PMS aşamasında da cilt lekelenmeye, yağlanmaya, kurumaya, eşit olmayan cilt tonlarının ortaya çıkmasına ve sivilcelerin artmasına müsait olur. Bu dönemde elinizin altında mutlaka bir nemlendirici bulundurun. 

Bu hastalığın en önemli belirtisi karın ağrısı! Doktorlar 'idrar renginize... Haberi Görüntüle

REGL DÖNEMİNDE CİLT KENDİNİ TOPARLAR

Regl döneminizin ise ilk birkaç günü cildiniz biraz daha hassas olur ve lekeler ortaya çıkmaya devam edebilir. Ancak cildiniz her geçen gün kendini toparlamaya başlayacak. Bu dönemde kağıt maskeleri kullanarak cildinizin nemli ve yumuşak kalmasını sağlayabilirsiniz. Bol su tüketmeyi ve beslenmenize dikkat etmeyi unutmayın.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading