Yandex Metrica

Ramazan'da maydanoz tüketimini artırın! Bağırsakları motor gibi çalıştırıyor

Ramazan'da maydanoz tüketimini artırın! Bağırsakları motor gibi çalıştırıyor

Vücut için adeta bir denge görevi gören maydanoz sapı Ramazan ayında da oruç tutanların imdadına yetişiyor. İftar sonrası yaşanması muhtemel olan hazımsızlık sorunu maydanoz sapı kürü sayesinde şıp diye kesiliyor. Peki maydanoz sapı kürü nasıl yapılır? Hangi aralıklarda tüketilmeli?

Sağlık

26.03.2024, 04:48

Gün boyu aç kalmanın ardından oturulan iftar sofralarında tıka basa yenen yemekler hazımsızlığa yol açabiliyor. Bu durum mide bağırsak sistemini kısa zaman içinde alt üst ediyor. 

'Denizden babam çıksa yerim' diyenler bu haber sizin için! Hangisi daha faydalı: Balık mı yoksa midye mi? Deniz ürünleri zararlı olabilir mi? 'Denizden babam çıksa yerim' diyenler bu haber sizin için! Hangisi... Haberi Görüntüle

MAYDANOZ SAPI KÜRÜ NASIL YAPILIR? 

Beslenme uzmanları bu mübarek ayda bu tarz sağlık sorunları yaşanmaması için maydanoz kürünü tavsiye ediyor. Maydanoz sapları bu konuda size yardımcı olacak en önemli malzeme. Bunun için bir tutam maydanoz sapını ve bir yarım limonu robottan geçirmeniz yeterli. İftardan sonra afiyetle tüketin. 

Maydanoz sapı sadece Ramazan ayında değil düzenli olarak her zaman tüketilmesi gereken bir sebze. Bağırsak fonksiyonlarını hızlandırmasının yanında gün boyu düşük olan kan şekerini dengeliyor.

Sadece yumurtada var sanıyorduk! İşte içinde protein olduğunu duyunca şaşıracağınız 8 yiyecek Sadece yumurtada var sanıyorduk! İşte içinde protein olduğunu duyunca şaşıracağınız... Haberi Görüntüle

Fazla karamsar ve endişeli misiniz? O hormonu mutlaka kontrol ettirin! Doğrudan depresyona yol açıyor Fazla karamsar ve endişeli misiniz? O hormonu mutlaka kontrol ettirin!... Haberi Görüntüle

SUSUZLUĞU DENGELİYOR

Vücuttaki susuzluk oranını da dengeleyen bu sebzenin özellikle sapları, karaciğerde toksinlenmeyi engelleyerek yağ oranını azaltıyor. 

Az bir zaman kaldı! Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Türkiye aşı üretim üssü olacak! Az bir zaman kaldı! Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Türkiye aşı... Haberi Görüntüle

KİŞİYE ENERJİ VERİYOR

Kolesterol seviyesini düşürerek damarların tıkanmasını engelleyen maydanoz sapları kişiye enerji veriyor ve böylece iftardan hemen sonra uyumayı engelliyor. Bu saplar limonla birleştiğinde aynı zamanda, ertesi gün yaşanma ihtimali olan baş ağrısını engelliyor. 

Yukarıda tarifini verdiğimiz maydanoz sapı kürünü 2 günde bir tüketebilirsiniz. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading