Yandex Metrica
SON DAKİKA
Rafine tuz mu doğal tuz mu? İkisinin arasında ne gibi farklar var?

Rafine tuz mu doğal tuz mu? İkisinin arasında ne gibi farklar var?

Hayatta kalmamız için büyük önem taşıyan tuzun faydaları saymakla bitmez. Özellikle doğal tuzlar içerisindeki minerallerden dolayı organ ve eklem fonksiyonu için çok mühim. Piyasada satılan rafine tuzlar ise yüksek sıcaklıkta işlendiği için ne yazık ki mineral yönünden istenen etkiyi vermiyor.

Sağlık

15.03.2024, 11:13

Rafine tuz ve doğal tuz arasında ne gibi farklar var? Rafine tuz mu daha sağlıklı yoksa doğal tuz mu? İşte cevaplar...

Tuz, hayatımızın olmazsa olmazı. Yemeklere tat veren en önemli besin öğesi olan tuzun iki türü var. Biri marketten satın alınan rafine tuz, diğeri ise doğrudan kaynaktan çıkarılan veya buharlaştırılan deniz suyundan alınan doğal tuz.

Kolonoskopi tarihe mi karışıyor? Basit bir kan testi o ölümcül... Haberi Görüntüle

RAFİNE TUZ YÜKSEK SICAKLIKTA İŞLENİR

Kalp krizini önleyen sekiz altın kural! Sadece bir tanesi bile... Haberi Görüntüle

Rafine tuz yeraltı madenciliğiyle çıkarılır. Topaklanmasını önlemek ve akışkan hale getirmek için yoğun bir şekilde işlenir. Market raflarındaki rafine tuzlara yot eklenir. Bu, tuzdaki olası toksinleri uzaklaştırmak ve sağlıklı tiroit fonksiyonunu sürdürmek için kullanılan bir mineral. Ayrıca rafine tuz raflara gelmeden önce yüksek sıcaklıkta işlendiği için, doğal tuzdaki minerallerin birçoğu kaybolur.

Kanserli hücreler yapay zekanın gözünden kaçmadı! Mia sayesinde 11 kadının... Haberi Görüntüle

DOĞAL TUZ MİNERAL YÖNÜNDEN ZENGİN

Rafine edilmemiş tuzlara ise doğal tuz deniyor. Bu tuzlar ya doğrudan kaynaktan çıkarılarak veya buharlaştırılmış deniz suyundan alınarak elde ediliyor. Rafine tuz gibi işlenmediği için, doğal rengini ve doğal formunu çok daha fazla koruyor. Doku olarak daha kaba olsa da doğal tuzun tadı, diğerlerinden farksız. Ayrıca her ikisi de aynı miktarda sodyuma sahipken doğal tuz mineral yönünden daha zengin. 

Uzmanlardan bahar ayları için kene uyarısı: Açık alanlarda çalışanlar tehlikede!... Haberi Görüntüle

DOĞAL TUZ VÜCUDA HAREKET KAZANDIRIR

Peki tuzun vücut için ne gibi faydaları var? Bu besin, organ ve eklem fonksiyonu için gerekli olan sodyum ve klorür içeriyor. Sodyum ve diğer elektrolitler vücudun hareket etmesine yardımcı olma görevini üstleniyor.

Covid-19 salgınında dikkat çeken araştırma: Yaşam süresi kısıtlandı Haberi Görüntüle

SOLUNUM VE DİYABETE OLUMLU ETKİLERİ VAR

Solunum yolu hastalıklarında tuz tüketilerek zararlı bakterilerin sayısı azaltılabilir. Diyabet hastalarının insülin değerinin düşmesine yardım eder. 

Bakan Koca tarih verip açıkladı: MHRS randevularına düzenleme geliyor Haberi Görüntüle

TUZ TÜKETİMİNDE AŞIRIYA KAÇMAMAK LAZIM

Tuz tüketiminde dikkat edilmesi gereken noktalar var. Çünkü aşırı tüketiminde tuz faydadan çok zarar verici etkilere yol açabilir. Fazla tuz tüketilmesi halinde kişide inme ihtimali ve hipertansiyona yatkınlık artar. Böbrek hastalıklarına sebep olur. Ödem oluşmasına yol açar, osteoporoz adlı bir kemik hastalığına neden olur.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading