Egzersiz yapmanın sağlık üzerindeki etkileri herkes tarafından biliniyor. Özellikle kansere karşı önemli bir koruyucu olan fiziksel aktivite ile ilgili bir araştırma yapıldı.
İsveçli araştırma ekibinin çalışmasında 57.652 erkeğe ilişkin veriler incelendi. Bu kişilerin fiziksel aktivite, yaşam tarzı, algılanan sağlık, vücut kitlesi, boyun ölçümü ve sabit bir bisiklet üzerinde ölçülen en az iki kalp-solunum testinin sonuçlarına bakıldı.
Bu hastalık erkeklerin korkulu rüyası! 2050 yılına kadar yüzde 77'lik...KATILIMCILAR ÜÇ GRUBA AYRILDI
Katılımcılar, kalp-solunum kondisyonu yıllık olarak yüzde 3'ten fazla artanlar, yüzde 3'ten fazla azalanlar ve stabil kalanlar olmak üzere üç gruba ayrıldı. Bu kişiler yedi yıl boyunca takip edildi.
Ani kalp durması aslında ani olmayabilir! Araştırmaya göre 24 saat... Ünlü diş hekimi gençleri uyardı: Sahte diş tellerinden uzak durun!...AZ HAREKET EDENLERDE RİSK ARTIYOR
Araştırmacılar, kondisyonları yılda yüzde 3 veya daha fazla iyileşen katılımcıların, kondisyonları kötüleşenlere göre prostat kanserine yakalanma olasılığının yüzde 35 daha az olduğunu buldu. Ayrıca katılımcılar başlangıçtaki fiziksel durumlarına göre düşük, orta ve yüksek olmak üzere üç gruba ayrıldı. Bu durumda, fiziksel kondisyon ile prostat kanseri riskinin azalması arasındaki ilişki, yalnızca başlangıçta orta seviyede kondisyona sahip olanlar için yüzde 15 daha düşüktü.
Bulgular, erkeklerin prostat kanserine yakalanma riskini azaltmak için fiziksel uygunluk düzeylerini artırması gerektiğini ortaya koydu.
Mesanenin altında ve rektumun önünde yer alan küçük ve ceviz şeklinde bir bez olan prostatta yer alan hücrelerin anormal ve kontrolsüz büyümesine bağlı gelişen bir kanser türü olan prostat kanseri, bazı belirtilerle ortaya çıkıyor.
Jinekologların hamilelere yeni tavsiyesi! Folik asit depolarını tıka basa dolduruyorPROSTAT KANSERİNİN BELİRTİLERİ NELERDİR?
En belirgin semptomları arasında sık sık ve özellikle geceleri idrara çıkma, idrar yaparken zorlanma, yanma ve ağrı yer alıyor. Bunun yavaş veya zayıf idrar akışı, idrarda kan, idrar kaçırma, boşalırken ağrı ya da spermde kan, kalça, sırt, göğüs veya kemiklerde ağrı, alt pelvik bölgede ağrı, iştah kesilmesi, kilo kaybı, yorgunluk, mide bulantısı ve kusma gibi belirtiler de ortaya çıkıyor.
Bunları her gün yiyenlerin vay haline! Kalpten götürüyor Çocuğunuza sakın bu kokuyu sürmeyin! Erken ergenliğe yol açıyorTEDAVİSİ NASIL OLUYOR?
Prostat kanseri erken bir evrede ise hemen tedavi yerine takip önerilebiliyor. Cerrahi seçeneği ise prostat kanserinde en yaygın ve etkili tedavi yöntemlerinden. Robotik, laparoskopik ve açık cerrahi yöntemler mevcut olup her bir cerrahi yöntem hastaya göre tercih edilmeli. Cerrahi yaklaşımda amaç prostatın tamamının alınması.
Yorum Yaz