Yandex Metrica

Postpartum loğusalık dönemini zehrediyor! Bazı anneler intihara bile kalkışıyor!

Postpartum loğusalık dönemini zehrediyor! Bazı anneler intihara bile kalkışıyor!

Doğum yapan kadınlarda yaşanan hormonal değişiklikler, çoğu zaman beraberinde depresyonu da getiriyor. Doğum sonrası ilk bir yıl içinde görülebilecek olan Postpartum adı verilen depresyon türünde, kontrol edilemeyen ağlamalar, huzursuzluk veya taşkınlık gibi bazı belirtiler görülebiliyor. Bu süreçte yakın çevresi, anneye psikolojik yönden destek olmalı.

Sağlık

23.02.2024, 09:45

Anne ile bebeğin kavuştuğu o mucizevi doğum süreci heyecanlı oldugu kadar zor da. Annenin hamile kaldığı günlerde başlayan hormonal değişiklikler doğum sonuna kadar etkisini gösteriyor. Doğumdan sonra da annedeki ruh hali bir hayli farklı olabiliyor. 

Tuvalet kağıdı alırken en beyazını mı seçiyorsunuz? Ambalajlarda o ifadeler varsa uzak durun Tuvalet kağıdı alırken en beyazını mı seçiyorsunuz? Ambalajlarda o ifadeler... Haberi Görüntüle

POSTPARTUM: DOĞUM SONRASI DEPRESYON

Postpartum adı verilen doğum sonrası depresyonda annede şaşkınlık, kontrol edilemeyen ağlamalar, huzursuzluk veya taşkınlık, yoğun suçluluk düşünceleri, bebeğine karşı ilgisizlik ya da bebeğine veya bir başka kişiye zarar verebileceğine dair takıntılı düşünceler görülebiliyor.

Göz muayenesi o organdaki hastalığı tespit edebilir! Göz damarlarındaki o belirtiye dikkat! Göz muayenesi o organdaki hastalığı tespit edebilir! Göz damarlarındaki o... Haberi Görüntüle

İLERİ VAKALARDA İNTİHAR BİLE YAŞANABİLİYOR

Anne yaşadığı ruhsal dalgalanmalar sebebiyle sağlıklı düşünemez. Bu nedenle yakın çevresinin desteği çok önemli. İntihar veya başta bebeği olmak üzere bir başkasını öldürme düşünceleri, muhakeme bozuklukları, varsanılar, yememe, içmeme gibi gibi belirtiler gözlemlendiğinde muhakkak psikiyatri hekimine başvurmalı.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

Son yıllarda çok övülüyordu! O beslenme şeklinin kalbi adeta zehirlediği belirlendi! Kan şekeri de tavan yapıyor Son yıllarda çok övülüyordu! O beslenme şeklinin kalbi adeta zehirlediği... Haberi Görüntüle

EMZİRME DURUMUNA GÖRE İLAÇ TEDAVİSİ VERİLEBİLİR

Psikiyatriye gidildiğinde hekim, ruhsal muayenenin ardından depresyonun şiddeti ve bebeğin durumunu birlikte değerlendirmeli. İlk etapta haftalık takip, daha ileri durumlarda medikal yöntem uygulanmalı. 

Doğum sonrası dönemde annedeki ciddi ruhsal rahatsızlıklar çok kolay gözden kaçabilir veya önemsenmeyebilir. Bu yüzden annenin takibinde ailenin tüm bireyleri sorumludur.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading