Plörezi hastalığı nedir, belirtileri neler? Plörezi nasıl geçer? Tedavi şansı var mı
Plörezi nedir? Plörezi hastalığı, vücuttaki doku ve organların oksijensiz kalması sonucu meydana gelen bir hastalıktır. Başlıca belirtileri arasında acı, şişme, kızarıklık veya morluk bulunur. Hastalığın iyileşme şansı kişiden kişiye, tedavi yöntemine, hastalığın şiddetine ve kişinin genel sağlık durumuna göre değişkenlik gösterir. İşte plörezi nedir, belirtileri nelerdir, plörezi nasıl geçer? Sorularının yanıtları...

Plörezi hastalığı, tüberküloz olarak da bilinen, insanları ve hayvanları etkileyen bir bakteriyel hastalıktır. Hastalık, insanlar ve hayvanlar arasında havadan havaya yayılan bir mikrobu içeren damlacıklar yoluyla bulaşır.
PLÖREZİ HASTALIĞI BELİRTİLERİ NELERDİR?
Plörezi hastalığının belirtileri şu şekildedir:
Ateş
Öksürük
Nefes darlığı
Güçsüzlük ve yorgunluk
Kilo kaybı
Gece terlemeleri
PLÖREZİ TEDAVİSİ
Plörezi hastalığı, antibiyotikler ve diğer ilaçlarla tedavi edilir. Tedavi süresi hastalığın şiddetine ve hastanın genel durumuna göre değişebilir, ancak ortalama olarak 6-9 ay sürer. Tedavinin başarı oranı, hastalığın erken tanısı ve tedavinin zamanında başlanmasına bağlıdır.
PLÖREZİ NASIL GEÇER?
Plörezi hastalığının tedavisi mümkündür ve hastalık erken tanı konursa iyi bir şansı vardır. Ancak tedavi sürecinde hastalık tekrar edebilir veya dirençli hale gelebilir, bu nedenle hastalığın sürekli takibi ve tedavinin sürekli olarak yapılması önemlidir.