Yandex Metrica
SON DAKİKA
Pişmiş tavuk nasıl saklanır? Dondurucuya atılabilir mi?

Pişmiş tavuk nasıl saklanır? Dondurucuya atılabilir mi?

Her evde sıkça tüketilen tavuk, pişirme veya saklama koşullarına dikkat edilmezse zehirleyici etkiler gösterebiliyor. Pişmiş bir tavuğun 2 saat içinde tüketilmesi gerekirken eğer saklama söz konusuysa tavuğu hava almayacak şekilde sarıp dondurucuya atmak en uygun olanı. Buzluğa atılan pişmiş tavuğun ise en geç 4 ay içinde tüketilmesi lazım.

Sağlık

16.03.2024, 23:38

Tavuk, her evde çok sık tüketilen bir et türü. Ancak pişirme ve saklama koşullarına dikkat edilmezse gıda zehirlenmelerine yol açabiliyor. 

Tavuklar perakende dağıtım sırasında bakteri üremesini önlemek ve raf ömrünü uzatmak için soğuk tutuluyor. Satın aldığınızda veya dokunduğunuzda da soğuğu hissetmeniz lazım. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

ALDIĞINIZ TAVUĞU -17 DERECEDE DONDURABİLİRSİNİZ

Eve vardığınızda, tavuğu hemen sıcaklığı 4,4 °C veya daha düşük olan bir buzdolabına koyun. 1 veya 2 gün içinde pişirin, aksi takdirde  -17,8°C'de dondurun. Sürekli dondurulursa süresiz olarak güvenli olacaktır.

Enerji için o ilaçlara muhtaç değilsiniz! Faydadan çok zararı var Haberi Görüntüle

PİŞMİŞ TAVUĞU SOĞUDUKTAN SONRA DONDURMAK GÜVENLİ

Tamamen pişmiş veya fast food tavuğu alırken ise, sıcak olduğundan emin olun. Eti 2 saat içinde tüketin veya birkaç parçaya bölüp ve soğuduktan sonra buzdolabında saklayın. İyi bir şekilde sarıldığından ve diğer yiyeceklerle temas etmediğinden emin olun. Pişmiş tavuğu dondurmak da tamamen güvenlidir. Ancak bunu da 4 ay içerisinde tüketmeniz gerekiyor. 

Tavuklar bazı bakterilerin oluşumu ile yakın ilişki içinde. 

Salmonella: Salmonella bazı hayvanların, kümes hayvanlarının, köpeklerin, kedilerin ve diğer hayvanların sindirim sisteminde bulunabilen tehlikeli bir bakteri.  

Staphylococcus: Staphylococcus ellerimizde, burun boşluğunda veya gırtlakta bulunabiliyor. 

Campylobacter:  Campylobacter, insanlarda ishalin en yaygın nedenlerinden biri.

Listeria:  Listeria, 1981 yılında insan gıda kaynaklı bir hastalık olarak kabul edildi. Pişirildiğinde yok oluyor, ancak pişmiş bir ürün, gıda hazırlama ve saklama alanlarında yanlış yapılması nedeniyle bozulabiliyor. 

E. Coli:  Normalde hayvanların ve insanların bağırsaklarında yaşayan bir bakteri türü. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading