Yandex Metrica
SON DAKİKA
Pişirme tekniğiniz sizi kansere götürebilir! Eti pişirirken buna dikkat edin

Pişirme tekniğiniz sizi kansere götürebilir! Eti pişirirken buna dikkat edin

Kolon kanseri dünyada çok sık rastlanan kanserlerden bir tanesidir. Kanserden korunmak için sağlıklı yaşamak ve doğru beslenmek hayati derecede önem taşır. Kalın bağırsak kanseri olarak bilinen kolon kanserinden korunmanın yollarından bir tanesi de sağlıklı beslenmek kadar o besinlerin nasıl piştiğidir.

Sağlık

23.01.2024, 19:16

Mangal ateşinde pişen etler yandığında mide, pankreas ve kalın bağırsak (kolon) kanserine sebebiyet verdiği ortaya çıktı. Kolon kanseri dünyada pek çok insanın hayatını tehlikeye sokan ciddi bir rahatsızlıktır. Her yaştan bireyde görülebilen kalın bağırsak kanseri  en çok 50 yaştan sonraki bireylerde ortaya çıkıyor. Kolon kanseri ortama yaşı da genel olarak 63' tür. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

50 YAŞTAN SONRA BAĞIRSAKLAR KONTROL ETTİRİLMELİ

Kolon kanseri; bağırsak duvarının dışına çıktığında önce çevresindeki lenf bezlerine, daha sonra da karaciğer başta olmak üzere diğer organlara da bulaşabilir.Kolon kanseri tedavisinde başarılı olabilmek için 50 yaşından sonra belli aralıklarla bağırsakların kontrol ettirilmesi gerekmektedir. Erken teşhislerde hastalıktan kurtulmak mümkün hale gelirken hastalığın geç teşhis edilmesi durumunda hayati tehlikeler ortaya çıkmaktadır.

Artık erkekler de bu ameliyatı yaptırıyor! Araştırmalara göre ağrısı uzun... Haberi Görüntüle

ET MANGAL ATEŞİNE 15 CM' DEN FAZLA YAKIN OLMAMALI

Kolon kanseri ve diğer önemli hastalıklardan korunmak için yediğimiz besinlerin nasıl piştiği çok önemli bir konumdadır. Mangalda pişirilen etlerin yanması sonucunda kanserojenler ortaya çıkabilir. Bu kanserojenler mide, pankreas ve kalın bağırsak kanserlerine davetiye çıkarabilir. Bu sebeple eti pişirirken 15 cm' den fazla yaklaştırmayın. Et mangalda ne kadar kalırsa kanserojen maddelerin oluşması da o derece artacaktır. 

Kalın bağırsak kanserinden korunmak için doktora başvurup sağlık kontrolünden geçmenin dışında birey kendi sağlığına da dikkat etmelidir. Spor yapmak sağlıklı olmak için önemli bir adım olurken fazla kilolardan kurtulmak, sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durmak, yüksek lifli ve düşük yağlı yiyecekler tüketmek de gereklidir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading