Yandex Metrica

Pfizer'ın Kovid-19 haplarının koruma oranı açıklandı! Sonuç umut verici

Pfizer'ın Kovid-19 haplarının koruma oranı açıklandı! Sonuç umut verici

Pfizer ilaç şirketi, son yapılan analizlerin, Kovid-19'a karşı üretilen hapların yüksek risk gruplarının hastaneye yatma ve ölme riskini yüzde 90 oranında düşürdüğünü açıkladı.

Sağlık

23.01.2024, 18:28

Pfizer'in çıkaracağı Kovid-19 hapının piyasa satışına izin verilmesi durumunda şirketin gelecek yıl gelirinin 15 ila 20 milyar dolar artırmasının beklendiği açıklandı. 

Yapılan açıklamada, son laboratuvar verilerinin ilacın hızla yayılan Kovid-19'un Omicron varyantına karşı da etkili bir koruma sağladığını ortaya koyduğu bildirildi. 

Geçen ay yapılan açıklamada bin 200 kişi içinde plaseboya kıyasla yapılan ön araştırmada, ilacın hastaneye yatış ve ölümleri önleme konusunda yüzde 89 etkili olduğu ifade edilmişti. 

Güneş kremlerine boş yere para vermeyin! O meyve yanıklara karşı kremden daha etkili! Zeytinyağı ile karıştırıp yemek gerekiyor Güneş kremlerine boş yere para vermeyin! O meyve yanıklara karşı... Haberi Görüntüle

PFİZER HAPLARDAN 15-20 MİLYAR DOLAR KAZANACAK 

Hapların, koronavirüs semptomları başladıktan hemen sonra her 12 saatte bir ve 5 gün süreyle alınması öngörülüyor. İlaç eğer piyasaya çıkarsa 'Paxlovid' adıyla satılacak. 

Paxlovid hapının, satışa sunulması halinde şirkete 15 ila 20 milyar dolar gelir sağlaması bekleniyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading