Yandex Metrica

Sitede Ara

Pfizer'dan kritik aşı kararı! Acil kullanım başvurusu ertelendi

Pfizer'dan kritik aşı kararı! Acil kullanım başvurusu ertelendi

Pfizer-BioNTech'en aşı konusunda kritik bir karar geldi. Firma, 5 yaş altı çocuklara Covid-19 aşısı acil kullanım başvurusunu ertelediğini duyurdu. Başvuru için denemelerin ilk sonuçları bekleneceği açıklandı.

Sağlık

23.01.2024, 18:48

ABD'li ilaç şirketi Pfizer ve Alman ilaç firması BioNTech'ten kritik bir karar geldi. Firma, 5 yaş altı çocuklara Covid-19 aşısı için ABD Gıda ve İlaç İdaresine (FDA) yaptıkları acil kullanım onayı başvurusunu erteledi.

Hem annelere hem bebeklere faydalı bir çay! Gaz sancısını şıp diye kesiyor! Altıncı aydan itibaren kullanılıyor Hem annelere hem bebeklere faydalı bir çay! Gaz sancısını şıp... Haberi Görüntüle

SONUÇLAR FDA'YA ULAŞTIRILINCAYA KADAR BAŞVURU DONDURULDU

CNBC'nin haberine göre, ABD'li ilaç şirketi Pfizer, yaptığı açıklamada, 5 yaşından küçüklere ait 3 doz Covid-19 aşısı denemelerinin ilk sonuçları FDA'ya ulaştırılıncaya kadar başvurunun dondurulduğunu duyurdu.

Açıklamada, başvurunun tamamlanması için çocuklara yönelik 3 doz Covid-19 aşısı denemelerinin ilk sonuçlarının bekleneceği ve iki şirketin de aşıların bu yaş grubunda yüksek seviyede koruma sağladığına inandığını kaydetti.

Son yıllarda çok övülüyordu! O beslenme şeklinin kalbi adeta zehirlediği belirlendi! Kan şekeri de tavan yapıyor Son yıllarda çok övülüyordu! O beslenme şeklinin kalbi adeta zehirlediği... Haberi Görüntüle

VERİ PAYLAŞIMI TALEBİNDE BULUNDULAR

FDA Biyolojik Değerlendirme ve Araştırma Merkezi Direktörü Peter Marks, son dönemde ciddi artış görülen Omicron vakaları nedeniyle gençler ve çocuklarda artan hastaneye yatışlar nedeniyle tüm olasılıkları gözden geçirmek için Pfizer ve BioNTech'ten çocuklara yapılan 3 doz aşılama verilerinin kendileriyle paylaşılması talebinde bulunduklarını belirtti.

Köpeklerde kullanılan Librela ne işe yarar? Hamile ve emziren köpekler Librela kullanabilir mi? Librela'nın yan etkileri ne? Köpeklerde kullanılan Librela ne işe yarar? Hamile ve emziren köpekler... Haberi Görüntüle

SONUÇLARA BAKILACAK

Beş yaş altı çocuklarda Covid-19 aşısı kullanımında ilk etapta 2 doz aşılamaların yeterli olup olmadığını değerlendirmek istediklerini vurgulayan Marks, kendilerine ulaşan yeni verilerin ardından 3 doz aşı sonuçlarını da görmek istediklerini ifade etti.
FDA'nın başvuruyu 15 Şubat'ta görüşmesi bekleniyordu.

Pfizer ve BioNTech, 5 yaş altı çocuklara Covid-19 aşısı için FDA'ya acil kullanım onayı başvurusu yapmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading