Yandex Metrica

Patatesten bunu beklemezdik! Sağlık üzerindeki etkisine inanamayacaksınız

Patatesten bunu beklemezdik! Sağlık üzerindeki etkisine inanamayacaksınız

Farklı farklı yemekleri yapılan patates her evde bulunan sebzelerden. Uzmanlar tarafından, kızartılması halinde zararlı olduğu söylenen bu sebze, aslında doğru pişirildiğinde müthiş etkilere sahip. Yapılan araştırmalara göre patateste bulunan solanin ve chaconine isimli maddeler, kanserle mücadele edebilir.

Sağlık

23.01.2024, 20:20

Çağımızın ölümcül hastalıklarından olan kanserle mücadelede kullanılan ilaçlar ne yazık ki sağlıklı hücreleri de yok ediyor. Bu yüzden kemoterapi tedavileri süresince kişi zayıflıyor ve saçları dökülüyor. Peki bunun başka bir yolu yok mu? 

Bilim adamları hala kanser hücrelerini öldürecek, ancak sağlıklı hücrelere zarar vermeyecek ilaç arayışında. Ancak 
bu, tıptaki ilerlemelere ve modern tedavi tekniklerinin gelişmesine rağmen zor bir süreç.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

KANSER TEDAVİSİNDE BİTKİLERDEN YARARLANILABİLİR Mİ? 

Uzmanlara göre yıllar önce çeşitli hastalıkları tedavi etmek için başarıyla kullanılan şifalı bitkilere geri dönmek faydalı olabilir. Bu, bitkilerin özelliklerini yeniden incelemeye ve gelecekte potansiyel faydaları olup olmadığını görmeye değer.

Polonya'daki araştırmacılar, yaptıkları araştırmalarda konu ile ilgili en önemli doğal çarenin patateste olduğunu buldu. 
Sebzedeki biyoaktif maddeler olan glikoalkaloidler incelendi.
Glikoalkaloidler kanser hücrelerinin büyümesini engelliyor ve onları öldürebiliyor. 

Bilgisayar simülasyonu kullanan araştırmalar, glikoalkaloidlerin toksik olmadığını ve üreme sistemi üzerinde belirli olumsuz etkilerin riskleri var gibi görünse de, DNA'ya zarar verme veya gelecekte tümörlere neden olma riski taşımadığını ortaya koydu. 

50 kez mutasyona uğradı! Yanlış okumadınız: En uzun süreli Covid- 19 vakası bilim insanlarını şaşırttı! 50 kez mutasyona uğradı! Yanlış okumadınız: En uzun süreli Covid-... Haberi Görüntüle

PATATESTEKİ 2 MADDE ÇOK ÖNEMLİ

Araştırma ekibi, hangi glikoalkaloidlerin insanlarda test edilecek kadar güvenli ve umut verici olduğunu değerlendirmek için in vitro ve hayvan çalışmaları yürüttükten sonra, patateslerde bulunan glikoalkaloidler olan solanin ve chaconine'i vurguladı. 

İşte geçmeyen ağrıların sebebi! Uzmanlar ağrıyı anında kesen sebzeyi açıkladı İşte geçmeyen ağrıların sebebi! Uzmanlar ağrıyı anında kesen sebzeyi açıkladı Haberi Görüntüle

KANSER HÜCRELERİNİ ÖNLÜYOR VEYA ÖLDÜRÜYOR

Solanin, potansiyel olarak kanserojen bileşiklerin vücuttaki kanserojenleri dönüştürmesini durdurmanın yanı sıra metastazı önlüyor. Ayrıca, belirli bir lösemi hücresi türü üzerinde yapılan araştırmalar, solaninin terapötik dozlarda kullanıldığında kanser hücrelerini öldürebildiğini ortaya çıkardı. Chaconine de, anti-inflamatuar etkilere sahip olduğu için sepsis tedavisinde kullanılma potansiyeline sahip.

Araştırmacılara göre domates bile gelecekte tıpta kullanılabilir. Çünkü tomatinde vücudun hücre döngüsünü düzenlemesine yardımcı olarak kanser hücrelerini öldürebilme etkisi var. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading