Yandex Metrica

Papatya çayı sadece sakinleştirmiyor! Bilimsel olarak kanıtlanmış 9 faydası daha var

Papatya çayı sadece sakinleştirmiyor! Bilimsel olarak kanıtlanmış 9 faydası daha var

Uykusuzluk yaşayanlara önerilen papatya çayı, sakinleştirici etkisiyle biliniyor. Ancak bu çayın daha pek çok faydası var. Zengin bir antioksidan kaynağı olan papatyanın bilimsel olarak kanıtlanmış 9 yararına dair detaylar haberimizde.

Sağlık

23.01.2024, 20:16

Papatya, sinirleri yatıştırma ve vücudu sakinleştirme yeteneği ile meşhur olsa da aslında daha az bilinen güçlü sağlık yararları da var.

Doğal bir ilaç olarak papatya, uykusuzluk veya sinirlerin ötesinde, adet semptomları, iltihaplanma, ishal, mide bulantısı ve gaz gibi çeşitli durumların semptomlarını azaltabilir.

Faydalarına katkıda bulunan 100'den fazla biyoaktif madde ile papatya, zengin bir antioksidan kaynağı ve hatta antimikrobiyal özelliklere sahip. Bilimsel olarak kanıtlanmış 9 ayrı yararı var. 

Patatesi kızartmadan önce bunu deneyin! O organdaki morlukları yok ediyor Patatesi kızartmadan önce bunu deneyin! O organdaki morlukları yok ediyor Haberi Görüntüle

ANTİOKSİDANLAR HÜCRELERİ GENÇLEŞTİRİR

Papatya çiçekleri flavonoidler, fenoller ve terpenoidler gibi yüksek düzeyde antioksidanlar içerir. Papatyadaki antioksidanlar, hücrelerin genç kalmasına yardımcı olur ve kalbi, beyni ve diğer hayati organları kronik hastalıklardan korur.

Polikistik Over Sendromu nedir? Polikistik Over Sendromu belirtileri nelerdir? Polikistik Over Sendromu tedavisi var mı? Polikistik Over Sendromu kısırlığa yol açar mı? Polikistik Over Sendromu nedir? Polikistik Over Sendromu belirtileri nelerdir? Polikistik... Haberi Görüntüle

İSHALLE SAVAŞIR

Papatya geleneksel olarak ishal için doğal bir ilaç olarak kullanılır. Modern araştırmalar da bu özelliği doğruluyor gibi görünüyor. Bir laboratuvar çalışmasında, papatya özünün, antioksidan enzim eylemleri yoluyla sıçanlarda ishali durdurduğu bulundu. Bu arada, ishalli çocuklarda yapılan bir klinik araştırma, papatya özünün semptomları iyileştirdiğini gösterdi. 

Demansa karşı en değerli vitamin! Riski yüzde 40 düşürüyor!  Osman Müftüoğlu da öneriyor Demansa karşı en değerli vitamin! Riski yüzde 40 düşürüyor! Osman... Haberi Görüntüle

ANKSİYETE VE DEPRESYONA KARŞI ETKİLİ

Papatya, kaygıyı hafifleten ve artan stres durumlarında sinirleri yatıştıran hafif bir yatıştırıcı etkiye sahip. Depresyon ve anksiyetesi olan 57 katılımcı üzerinde yapılan bir çalışmada, günde 220 mg papatya tüm katılımcılarda semptomları plasebodan önemli ölçüde daha iyi azalttı.

Yatakta dönüp durmaya son! Sizi telefondan uzak tutacak bu üç yöntem sayesinde mışıl mışıl uyuyacaksınız Yatakta dönüp durmaya son! Sizi telefondan uzak tutacak bu üç... Haberi Görüntüle

UYKU KALİTESİNİ ARTIRIR

Papatyadaki bir antioksidan, sakinleştirici etkiler üretmek için beyindeki benzodiazepin reseptörlerine bağlanır. Uykusuzluk hastalarında yapılan 28 günlük bir çalışmada, günde iki kez 270 mg papatya alınmasının uyku kalitesini ve gündüz işleyişini iyileştirdiği görüldü. Uykusuzluk yaşamasanız bile, papatya daha iyi bir gece uykusu çekmenize yardımcı olabilir.

Sadece yumurtada var sanıyorduk! İşte içinde protein olduğunu duyunca şaşıracağınız 8 yiyecek Sadece yumurtada var sanıyorduk! İşte içinde protein olduğunu duyunca şaşıracağınız... Haberi Görüntüle

İLTİHAPLANMAYI AZALTIR

Bir araştırmaya göre, papatya vücudun inflamatuar yanıtını düzenleyen reseptörlere bağlanır. Vücuttaki kronik iltihaplanma, kanserden kalp hastalığına kadar çok çeşitli hastalıklarla bağlantılı. İltihabı azaltan papatya gibi bitkiler potansiyel olarak bu hastalıklara yakalanma riskinizi azaltabilir.

Bunu haftada 50 saatten fazla yapan kadınlar depresyona giriyor! Araştırmada ortaya çıktı Bunu haftada 50 saatten fazla yapan kadınlar depresyona giriyor! Araştırmada... Haberi Görüntüle

ADET KRAMPLARINI HAFİFLETİR

Papatya tüketmek adet gören kadınlara yardımcı olabilir. Günde 250 ila 500 mg arasında değişen günlük dozlarda papatya, ağrıyı ve kanama hacmini etkili bir şekilde azaltır. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

GAZ VE ŞİŞKİNLİĞİ ÖNLER

Papatyanın popüler bir faydası, gazı, şişkinliği ve hazımsızlığı giderme yeteneğidir. Bir ila iki fincan papatya çayı, gastrointestinal rahatsızlığın çoğu semptomunu hafifletmeye yardımcı olabilir. 

Kum torbasıyla ilgili şaşırtan sonuç! Yumruklamak meğerse... Kum torbasıyla ilgili şaşırtan sonuç! Yumruklamak meğerse... Haberi Görüntüle

KANSERİ ÖNLEMEYE YARDIM EDER

Papatya prostat, kemik, akciğer, meme ve kolon kanseri gibi birçok kanser türünde geniş bir anti-kanser aktivitesi göstermiştir. Şimdiye kadar ilgili araştırmalar sadece laboratuvar koşullarında yapılmış olsa da papatyada bulunan apigenin'in sağlıklı kişilerde kanserin önlenmesine katkı sağlamasının mümkün olduğu tahmin ediliyor.

Demans yakın gelecekte yok olabilir! Bilim insanları o organın nesilden nesile büyüdüğünü keşfetti Demans yakın gelecekte yok olabilir! Bilim insanları o organın nesilden... Haberi Görüntüle

METABOLİK SAĞLIĞI KORUR

Araştırmalar, papatyanın tip 2 diyabetli kişilerde yüksek kan şekerini azaltabildiğini gösteriyor. Bir çalışmada, günde üç bardak papatya çayının iki ay içinde kan şekerini iyileştirdiği gösterildi. 

Bu arada çiçeğin antioksidanlarını tutması için papatya çiçeği kaynatılmamalı, sıcak suda bekletilmeldikten sonra tüketilmeli.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading