Yandex Metrica
SON DAKİKA
Pandemide bağımlı olduk! Türkiye ilk 10'da

Pandemide bağımlı olduk! Türkiye ilk 10'da

Dünyada sigara içerenlerin sayısı rekor seviyeye yükseldi. Dünyada 1 milyar 100 milyon sigara bağımlısı bulunuyor. En çok sigara içilen ilk 10 ülke arasında Türkiye de var.

Sağlık

23.01.2024, 17:30

Sigara bağımlılığı üzerine yeni bir araştırma yayınlandı. Lancet Tıp Dergisi'nde yayımlanan araştırmaya göre 2019'da yaklaşık 8 milyon kişi sigaradan öldü. Araştırma, sigara bağımlılığıyla mücadelenin istenen sonucu vermediğini gösteriyor.

Dünyada sigara içenler tüm zamanların en yüksek sayısına ulaştı. Bugün 1 milyar 100 milyon kişi sigara tüketiyor. Araştırmanın en dikkat çekici noktası ise dünyada sigara içenlerin üçte ikisinin 10 ülkede yaşıyor olması.

10 BAĞIMLI ÜLKEDEN BİRİ TÜRKİYE

Bu ülkeler arasında 341 milyon sigara bağımlısıyla Çin başı çekiyor. Çin'i, Hindistan, Endonezya, Amerika Birleşik Devletleri, Rusya izliyor. Bangladeş, Japonya, Türkiye, Vietnam ve Filipinler de 10 ülke arasında.

SİGARAYA BAŞLAMA YAŞI 19

Bu ülkelerin yarısının, 15-24 yaş arasında sigara kullanımını önlemede başarısız olduğu ortaya çıktı. Ortalama sigaraya başlama yaşı ise 19 olarak belirlendi.

Araştırmayı yürüten uzmanlar, 25 yaşından önce sigaraya başlayanların yüzde 89'unun bağımlı hale geldiğine dikkat çekti. Sigaraya başlayanların sayısı her yıl kayda değer bir şekilde düşürülmedikçe tütün bağımlığı salgınının önlenemeyeceğine vurgu yapıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading