Yandex Metrica

Pancar yediğinizde vücudunuza neler oluyor? Koyu kırmızı pancarın bilinmeyen 6 etkisi

Pancar yediğinizde vücudunuza neler oluyor? Koyu kırmızı pancarın bilinmeyen 6 etkisi

Kök sebzelerden olan pancar en çok koyu kırmızı rengiyle bilinse de farklı çeşitleri de var. Sağlık için pek çok faydası bulunan pancar, potasyum, lif ve antioksidan bakımından oldukça zengin.

Sağlık

23.01.2024, 20:05

Sebzelerin vücudumuza olan faydaları saymakla bitmiyor. Özellikle yeşil sapları da yenebilen pancar tam bir vitamin deposu.

Birçok uzman, potasyum, nitrat, lif ve antioksidanlar bakımından zengin olan pancarın, kan akışını kolaylaştırdığını, iltihaplanmayı azalttığını ve vücuttaki detoks yolları için bir güç merkezi olduğunu söylüyor. 

Peki pancar yediğinizde vücudunuza tam olarak neler oluyor?

50 kez mutasyona uğradı! Yanlış okumadınız: En uzun süreli Covid- 19 vakası bilim insanlarını şaşırttı! 50 kez mutasyona uğradı! Yanlış okumadınız: En uzun süreli Covid-... Haberi Görüntüle

KAN BASINCINIZ AZALIR

Pancar, diğer sebzelere kıyasla kan basıncı üzerinde çok benzersiz bir etkiye sahip. Potasyum ve nitrat içeriği nedeniyle, kan basıncını düşürmede özellikle güçlü. Üstelik pancar suyunun kan basıncı üzerindeki etkisi, içmeyi bıraktıktan sonra üç aya kadar devam ediyor.

Japon bilim insanları tavsiye ediyor: Öfke anında bunu yapın! İhtiyacınız olan tek şey... Japon bilim insanları tavsiye ediyor: Öfke anında bunu yapın! İhtiyacınız... Haberi Görüntüle

KAN DOLAŞIMINI ARTIRIR

Sporcuların antrenmanlarından sonra pancar suyu içmesinin nedeni artan dolaşımın faydalarının, ağır eğitim seanslarından sonra onarıma ihtiyaç duyan kaslara kan akışının sağlanmasına yardımcı olmasıdır. Pancardaki nitratlar artan kan akışından ve faydalarından sorumludur.

Köpeklerde kullanılan Librela ne işe yarar? Hamile ve emziren köpekler Librela kullanabilir mi? Librela'nın yan etkileri ne? Köpeklerde kullanılan Librela ne işe yarar? Hamile ve emziren köpekler... Haberi Görüntüle

BAĞIRSAK SAĞLIĞINIZI DESTEKLER

Pancar, mikrobiyomu besleyen lifler içerir. Bağırsak mikrobiyotasına fayda sağlayan, yani 'iyi' bakterileri beslediği gösterilen bileşikler barındırır. Pancarda bulunan betalain ve fenolikler gibi diğer bileşikler, bağırsaktaki kısa zincirli yağ asitlerini artırır. Bu da iltihabı azaltabilir ve bağırsak bariyerini güçlendirebilir.

O kanser türünde vaka sayısı yazın artıyor! Dermatoonkolog Kristina Karvatskaya'ya göre korunmada en etkili yöntem... O kanser türünde vaka sayısı yazın artıyor! Dermatoonkolog Kristina Karvatskaya'ya... Haberi Görüntüle

SİNDİRİMİ DÜZENLER

Pancar, kabızlığı önlemeye veya yönetmeye yardımcı olan çözünür lif içerir. Sindirimin düzenli olması, bazı kanserleri önleme ile ilişkilidir. Lif ayrıca bağırsaklarımızdaki sağlıklı bakterileri "besleyen" bir prebiyotik görevi görür.

Uzmanlar hayata on yıl eklemenin kesin yolunu açıkladı! Hangi yiyecekler ömrü adeta törpülüyor? Uzmanlar hayata on yıl eklemenin kesin yolunu açıkladı! Hangi yiyecekler... Haberi Görüntüle

DOĞAL DETOKS ETKİSİ VERİR

Pancar, doğal detoks yolumuz olan karaciğerimizi destekler. Betalain, artan detoks yolu desteğinden sorumlu olan pancardaki besin maddesi. Betalainler, karaciğer detoksunu doğal olarak destekleyen bir enzim olan glutatyon üretimini arttırır. 

Çocuklar bu yüzden koronayı hafif atlatıyor! İngiltere'deki araştırma ne gösterdi? Çocuklar bu yüzden koronayı hafif atlatıyor! İngiltere'deki araştırma ne gösterdi? Haberi Görüntüle

KANSERE KARŞI KORUR

Pancar, potansiyel olarak zararlı hücreleri nötralize etmeye yardımcı olan antioksidanlarla doludur. Antioksidanların da kanserli hücrelere karşı koruduğu biliniyor. Pancarda bulunan betalainler, iltihaplanmayı azaltmakla ve potansiyel olarak zararlı olabilecek oksitlenmiş hücrelerle savaşmaya yardımcı olur.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading