Yandex Metrica
SON DAKİKA
Özlem Türeci ve Uğur Şahin kanser tedavisi için kolları sıvadı

Özlem Türeci ve Uğur Şahin kanser tedavisi için kolları sıvadı

Pfizer ortaklığıyla koronavirüs aşısını geliştiren Özlem Türeci ve Uğur Şahin, 'Tek işimiz Covid-19 değil' diyerek kanser tedavisini geliştirmek için harekete geçti.

Sağlık

23.01.2024, 17:42

Türk bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin’in Almanya’da kurduğu biyoteknoloji şirketi BioNTech, uluslararası kamuoyunun dikkatini çeken ve kanser hastalarına umut olacak bir adım atmak için hareketi geçti

BioNTech, ünlü biyoteknoloji şirketi Gilead Sciences bünyesinde bulunan Kite Pharma’nın ABD’deki AR&GE merkezi ve üretim tesislerini satın aldı. Bu alım için ne kadar para harcanacağına dair bir açıklama yapılmazken, işlemlerin bu ayın sonunda resmen tamamlanacağı kaydedildi.

Karın ağrısı şikayetiyle doktora gitti! Vücudundan canlı yılan balığı çıkartıldı Haberi Görüntüle

'BİONTECH'İN TEMELİ KANSERLE MÜCADELE OLACAK'

BioNTech tarafından yapılan açıklamada, “Kite fabrikasında ABD’deki üçüncü doz aşının klinik deneyleri yapılacaktır” ifadesi kullanıldı. Koronavirüs aşısını mRNA teknolojisiyle geliştiren BioNTech, farklı hastalıklara ve virüslere karşı da çalışmalarını sürdüreceğini duyurdu. Şirket CEO’su Uğur Şahin bir açıklama yaptı.

Covid-19 aşısı ile şirketin adını duyurmasına rağmen Şahin, “BioNTech’in işlerinin temeli kanserle mücadele olacaktır. Kite’ı satın almamız bu klinik çabaları ABD’de yapmamıza ve hücre terapisi alanında ön sıralarda yer almamıza büyük katkı sağlayacaktır” şeklinde konuştu. Şahin ayrıca, “Kite’ın tesisleri ve sistemleri aracılığıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Geçen yıl bünyemize kattığımız Neon Therapeutics ile güçlendiğimiz çalışmalarımıza katkı sağlayacaktır” dedi.

BioNTech tarafından yapılan açıklamada Gaithersburg’taki tesislerde çalışan Kite mensuplarına BioNTech’te iş teklif edileceği ve kimsenin işten çıkarılmayacağı vurgulandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading