Yandex Metrica

Oyuncakların faydaları nelerdir? Oyuncak oynayan çocuk bilinçli ve mantıklı kararlar alır!

Oyuncakların faydaları nelerdir? Oyuncak oynayan çocuk bilinçli ve mantıklı kararlar alır!

Çocuk gelişiminde oyuncakların önemi büyük. İnce ve kaba motor becerilerini geliştiren oyuncaklar çocuğun yaratıcılığını geliştirir, odaklanma konusunda uzmanlaştırır. Bunun için sürekli yeni oyuncaklar almaya da gerek yok üstelik. Mevcut oyuncaklar dönüşümlü bir şekilde çocuğa verilebilir.

Sağlık

24.03.2024, 17:08

Oyuncak oynamanın faydaları nelerdir? Çocuğa sürekli yeni oyuncaklar almak gerekiyor mu? Oyuncak aile ve çocuk arasındaki bağı kuvvetlendirir mi? İşte cevaplar....

Rengarenk, farklı doku ve boyutlarda olan oyuncaklar çocukların her zaman ilgisini çeker. Oyuncak oynamaktan keyif alan çocuk, aynı zamanda ince ve kaba motor gelişimlerini destekler.

Bulaşık makinesinde bunu kullanıyorsanız plastik yiyorsunuz! ABD'de toplatılıyor Bulaşık makinesinde bunu kullanıyorsanız plastik yiyorsunuz! ABD'de toplatılıyor Haberi Görüntüle

OYUNCAK, KOORDİNASYONU GELİŞTİRİR

Çocuk, eğitici oyuncakları uzun süre kullandıkça el-göz koordinasyonu gelişir, daha bilinçli, üretici ve mantıklı kararlar alır. Kendilerine en çok hangi yumuşak ve zor becerilerin uygun olduğunu keşfetme fırsatı bulur. 

Sadece yumurtada var sanıyorduk! İşte içinde protein olduğunu duyunca şaşıracağınız 8 yiyecek Sadece yumurtada var sanıyorduk! İşte içinde protein olduğunu duyunca şaşıracağınız... Haberi Görüntüle

OYUNCAKLAR ODAKLANMAYI DESTEKLER

Oyun oynayarak odaklanma konusunda uzmanlaşırlar. Zihinsel gelişimi eğitmek ve kolaylaştırmak için tasarlanmış oyuncaklarla oynarlarsa, kendilerini ifade etmeleri ve hayal güçleri önemli ölçüde gelişecektir. 

Çocuklara legolar verirseniz, bir kule yapar ve kulenin neden yıkıldığını anlamaya çalışırlar. Tren setleri alırsınız ve nasıl yan yana dizildiklerini öğrenmek isterler. Böylece ileride görecekleri derslerde yabancılık çekmezler.

Güneş kremlerine boş yere para vermeyin! O meyve yanıklara karşı kremden daha etkili! Zeytinyağı ile karıştırıp yemek gerekiyor Güneş kremlerine boş yere para vermeyin! O meyve yanıklara karşı... Haberi Görüntüle

KAYBETMEYİ DENEYİMLEMEK ÖNEMLİ

Çocukların kaybetmeyi kabullenmeleri ve hoşgörülü olmaları için oyuncaklarla oynaması gerekir. Karşılarındaki kişiye nasıl davranacaklarını oynayarak öğrenebilirler.

Çocuklar oyun oynayarak çok hızlı bir şekilde öğrenirler. Bu nedenle onları oyuncaklardan uzaklaştırmak oldukça yanlış. Daima ekrana bakan çocuk telefon kullanımı ile beynini doldururken diğer çocuk ölçer, tartar, hesaplar, el kaslarını hareket ettirir ve daha birçok olumlu fayda sağlar. 

Uzmanlar hayata on yıl eklemenin kesin yolunu açıkladı! Hangi yiyecekler ömrü adeta törpülüyor? Uzmanlar hayata on yıl eklemenin kesin yolunu açıkladı! Hangi yiyecekler... Haberi Görüntüle

ESKİ OYUNCAKLARI DÖNÜŞÜMLÜ VERİN

Bazı aileler neredeyse haftada bir yeni oyuncaklar alıyor veya tüm oyuncakları çocuğa aynı anda veriyor. Bu çok yanlış. Çocuklarınıza oyuncakları dönüşümlü olarak vermelisiniz. Bir gün araba ile diğer gün de top ile oynamayı bilmeli. 

Ne ilaç ne krem! Bu hareket migrenden eser bırakmıyor! Kaşlarınızın... Ne ilaç ne krem! Bu hareket migrenden eser bırakmıyor! Kaşlarınızın... Haberi Görüntüle

PAHALI OYUNCAK, İYİ OYUNCAK DEĞİLDİR

Ebeveynler pahalı, çok fonksiyonlu oyuncakları daha değerli görebilir. Aslında basit oyuncaklar onlardan daha yararlıdır. Özelliğe sahip oyuncaklar için çocuklar sadece düğmelere basarken basit oyuncaklarla oynayanlar düğme yapmayı öğrenirler.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading