Yandex Metrica
SON DAKİKA
Oyun terapisi çocuğu anlamanın en eğlenceli yolu! Terapistle oynanan oyunlarla çocukların dile getiremediği hisler açıya çıkıyor!

Oyun terapisi çocuğu anlamanın en eğlenceli yolu! Terapistle oynanan oyunlarla çocukların dile getiremediği hisler açıya çıkıyor!

Bir çocuğu tanımak ve ruh halini anlamak için en etkili yol onunla oyun oynamak. Terapistler de değişik tarzda oyunlar oynanarak çocukların hissel olarak kendilerini ifade edebilmesini sağlıyor. Oyun terapisi, çocuklarda var olan travmaları, depresyonu, kaygı ve takıntıları, ortaya çıkartan çok önemli bir psikoterapik yöntem.

Sağlık

23.01.2024, 19:49

Oyun terapisi nedir? Oyun terapisi nasıl yapılır? Oyun terapisinin faydaları nelerdir? İşte cevaplar...

Bazı çocuklar hislerini rahatlıkla ifade edemez, içine kapanır, topluma karıştığında korku ve endişe yaşar. Bu duyguları ortaya çıkarmak ve çocuğu sosyal hayata adapte etmek için ise oyun terapisinin gücünden yararlanmak çok önemli. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

OYUN TERAPİSİ ÇOCUĞA CESARET KAZANDIRIYOR

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

Çeşitli oyuncakların kullanıldığı ya da değişik tarzda oyunların oynanarak çocukların hissel olarak kendilerini ifade edebilmesini sağlayan terapi çeşidi olan oyun terapisi, çocukların ailelerinin yanında, okulda ya da diğer sosyal çevrelerinde hissedemedikleri rahatlığı hissetmelerini sağlayarak onların daha cesaretli olmalarına imkan tanır.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

SORULAN SORULARA CEVAP ALINABİLİYOR

Terapistler genel olarak çocuklar fark etmese de duygusal anlamda kendilerini ifade etmelerini kolaylaştıracak oyuncaklar kullanır. Bu durum oyun oynarken çocuğun hem hayal gücüne hem duygularına tesir ederek terapinin kendiliğinden akıp gitmesine ortam sağlar. Soru sorularak alınamayan cevaplar bu sayede biraz daha uğraştırıcı bir yöntem olsa da ortaya çıkartılabilir.

Bunları yapanların beyni yaşlanmıyor! Biyolojik yaştan daha genç hissediyorlar Haberi Görüntüle

DEPRESYON, KAYGI VE TAKINTILAR ORTAYA ÇIKIYOR

Cep telefonları gençleri mutsuz ediyor! Araştırmada ortaya çıktı Haberi Görüntüle

Oyun terapisi; çocuklarda var olan travmaları, depresyonu, kaygı ve takıntıları, eğer yaşadıysa cinsel istismarı, tuvaletini kaçırma problemini, uyku ve beslenme problemlerini, duygusal olarak bozuklukları ve düşünce sıkıntılarını ortaya çıkartabilen en başarılı psikoterapik yöntemdir. 

Uyku ve yeme bozuklukları, kardeşe olan kıskançlıklar, kaygı ve takıntı problemleri, erken yaşta girilen depresyon, korku durumları, agresif davranış sürekliliği, taciz psikozu, ölüm ya da boşanma durumlarında yaşanan süreçler, hiperaktiflik, ağır hastalık süreci, şiddete maruz kalmanın yarattığı travma, özgüvensizlik ve sosyal beceri bozukluğu gibi konularda terapi alınabilir.

Meğer sadece zayıflatmıyormuş! İşte yeşil çayın beyni etkileyen hiç bilmediğiniz... Haberi Görüntüle

UZMAN PEDAGOGLARDAN YARDIM ALINMALI

Dikkat edilmesi gereken şey ise bu alanda uzmanlaşmış pedagoglardan yardım alınması gerekliliğ Zira sadece yetişkinler için terapi yapmış olan bireylerde çocukla istenilen iletişim bazen kurulamayabilir.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading