Otizm spektrum bozukluğu olarak da bilinen otizm, doğuştan gelen, beyin ve sinir sistemine ait yapıların farklılığından ve işleyiş tarzından kaynaklanan bir bozukluk.
Yaz tatili sonrası cilt bakımı nasıl olmalı? Hangi nemlendiricileri kullanmak... Demir eksikliği olanlar yıllarca yanlış beslenmiş! Asıl demir deposu bakın...OTİZM BELİRTİLERİ NELERDİR?
Tekrarlayan davranışlar, kısıtlı sosyal beceriler gibi belirtilere neden olan hastalığın en önemli belirtilerinden biri sözel olmayan iletişim.
Yaşamın ilk üç yılında ortaya çıkıyor ve ömür boyunca devam ediyor.
Telefon bağımlısı ebeveynlerin çocukları incelendi! Okuyunca canınız sıkılacakBAŞKA BOZUKLUKLAR DA GÖRÜLÜYOR
Yapılan yeni bir araştırmaya göre bu bozukluğa sahip dört çocuktan üçü başka bir nörogelişimsel bozukluğun özelliklerine de sahip olabiliyor.
Otizm spektrumuna ait olan ve diğer nörogelişimsel bozuklukları da gösteren çocukların sayısı oldukça fazla.
Öyle ki otizm olan dört çocuktan üçünde Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu, öğrenme ve motor farklılıklarla ilgili özellikler de sergilendi.
Okuduklarınıza inanamayacaksınız! Cep telefonu ve bilgisayarlar o kanserden koruyor! Peki... Hafta sonu iyi uyuyanların o organı sapasağlam oluyor! Araştırmada ortaya...ÇOCUKLARIN YARISINDAN FAZLASINDA GÖZLEMLENDİ
Araştırma, otizm spektrum bozukluğu değerlendirmesi için yönlendirilen çocukların yarısından fazlasının DEHB tanı eşiğini de karşılayabildiğini buldu.
Çalışma olası nörotiplerin yalnızca küçük bir kısmını incelediği için, otizmli ve diğer nörotiplere sahip çocukların gerçek sayısının daha yüksek olabileceği belirtiliyor.
Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu ve Otizm Spektrum Bozukluklarına ek olarak nöroçeşitlilik, disleksi, dispraksi veya diğer nörolojik problemlerden muzdarip olan tüm insanları ifade ediyor.
Yorum Yaz