Yandex Metrica

Okula giden çocuklarda sık görülüyor! Bit ve sirke nasıl temizlenir?

Okula giden çocuklarda sık görülüyor! Bit ve sirke nasıl temizlenir?

Bit sorunu genellikle okul çağı çocuklarında yaşanıyor. Bir hijyen sorunu olmayan bu durum, kafadan kafaya temas ile bulaşabiliyor. Peki bit bulaşan çocuklardaki temizlik nasıl yapılmalı? Taramak bit ayıklamada nasıl bir öneme sahip?

Sağlık

07.04.2024, 03:14

Okula giden çocuklarda sıklıkla yaşanan bit veya sirke sorunu, etkili bazı yöntemlerle ortadan kaldırılabilir. 

Bit, kafa derimizdeki kanla beslenen küçük böcekler olarak biliniyor. Sirke ise, bitlerin saçlarımızda bıraktığı küçük kahverengi veya beyaz yumurtalar.

Yarım saatte 250 kalori yaktırıyor! Zayıflatırken beyni de geliştiriyor! Bu dansı herkes yapabilir Yarım saatte 250 kalori yaktırıyor! Zayıflatırken beyni de geliştiriyor! Bu... Haberi Görüntüle

KAFA KAFAYA TEMASLA YAYILIYOR

Kafa kafaya temasla yayılabilen bitler aslında kötü hijyen belirtisi değil. Onların enfeksiyon veya bakteriyel hastalık taşıma özelliği yok. 

Bitlerin ortaya çıkması engellenemese de onlardan hızla kurtulmak mümkün. Tabi öncelikle bit olup olmadığını anlayabilmek gerekiyor. Peki nasıl? 

Tuvalet kağıdı alırken en beyazını mı seçiyorsunuz? Ambalajlarda o ifadeler varsa uzak durun Tuvalet kağıdı alırken en beyazını mı seçiyorsunuz? Ambalajlarda o ifadeler... Haberi Görüntüle

KAŞINTI EN ÖNEMLİ BELİRTİSİ

Bitler kafa derisinde yoğun kaşıntıya neden olabilir. Ancak, çocuğunuzun biti olup olmadığından emin olmanın tek yolu, onları bulmak için saçlarını taramaktır. Bunu, bitleri toplayacak özel bir tarak kullanarak yapabilirsiniz. Bu tarakların dişleri birbirine çok yakındır. 

Sirke veya yumurtalar ise küçük beyaz veya kahverengi tohumlara benzer. Bunlar genellikle sıcaklığın yükseldiği ve yumurtadan çıkmadan önce sıcak tuttuğu kök yakınındaki saça yapışır. Özel bit tarağını kullanarak saçınızı küçük tutamlara ayırmanız ve yumurta veya bit olup olmadığını kontrol etmeniz gerekir. Bu işlemi saçlar ıslakken yapmalısınız. 

Bit yumurtaları doğduktan iki hafta sonra yumurtadan çıkar. Yumurtadan çıktıktan sonra boş yumurta kabuğu saçta beyaz veya şeffaf şekilde görünür.

Beş buçuk yıldır kalp nakli bekliyor! Esila Tüfekçi için vakit daralıyor! İyileşirse doktor olacak Beş buçuk yıldır kalp nakli bekliyor! Esila Tüfekçi için vakit... Haberi Görüntüle

ISLAK SAÇI ÖZEL TARAKLA TARAYIN

Saçları normal sabunla yıkayın, durulayın ve bol miktarda saç kremi uygulayın. Daha sonra özel tarağı kullanarak saçınızı dipten uca çok iyi tarayın. Tarama sırasında tarağı sık sık bit veya yumurta açısından kontrol edin ve yıkayarak bunları çıkarın. Ailenizin tüm bireylerinde bit kontrolü yapın. 

Profesör Oytun Erbaş'tan şaşırtan öneri! Çocuğunuzun boyunu uzatmak istiyorsanız bunu yapın Profesör Oytun Erbaş'tan şaşırtan öneri! Çocuğunuzun boyunu uzatmak istiyorsanız bunu... Haberi Görüntüle

ÖZEL BİT ŞAMPUANLARINI DENEYİN

Başka bir seçenek de, bitleri ve yumurtalarını öldürmek için eczanenizden özel bit şampuanları veya spreyleri satın almaktır. Bazı ürünler şampuanın yanı sıra ölü bitleri ve yumurtaları çıkarmak için özel tarak içerir. Tüm bitlerin yok edilmesini sağlamak için bazı ilaç tedavilerinin tekrarlanması gerekebileceğinden, her ürünle birlikte verilen talimatları her zaman okumalısınız.

Çocuğunuzun hassas bir cildi veya belirli kimyasallara veya bileşenlere karşı alerjisi varsa, bu ürünlerden kaçınmak en iyisi. Bazı bit şampuanları iki yaşından küçük çocuklar, hamile veya emziren kadınlar, astım veya egzaması olan kişiler için önerilmez.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading